Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Срок за одобрение на ипотечен кредит

В какви срокове се одобрява ипотечен кредит?

 

Времето на одобрение и отпускане на ипотечен кредит е важно за вас, тъй като се стремите към спазване на определен срок? Преди да договорите каквито и да е срокове на разплащане със средства от кредит първо се консултирайте с избрана банка, която ще ви финансира.

 

 

 

Дори да сте подготвили всички необходими документи, както за доходите, така и за имота и те да са изрядни не може да се каже точно определен срок, в който ще получите одобрение по кредита. Обикновено срокът за обработка на документите и изготвяне на предложение за ипотечен кредит е 3 дни. Предложението се разглежда от съответния компетентен орган като е възможно да ви бъде потърсена допълнителна информация по сделката. След като всички въпроси бъдат изяснени може да се вземе решение за отпускане на кредита. Самото разглеждане е между 1 и 3 дни в зависимост от конкретния казус.

 

Имайте предвид, че е възможно сделката да бъде върната за допълване на информация, ако има неизяснени въпроси. Това ще забави допълнително процеса.

 

След одобрението следва подготовка на договора за кредит и всички съпътстващи документи. Времето за оформяне отнема 1 до 2 дни. Следва подписване на договора и изповядване на сделката при нотариус. За да бъде усвоен кредитът е необходимо да бъде издадено удостоверение за тежести от службата по вписванията. Това удостоверение се издава в определени срокове, като най-краткият е 3 дни.

 

Може да кажем, че обработката на документите и одобрението по кредита отнема около 5 дни в най-добрия случай. От входиране на искането за кредит до получаване на средствата са необходими между 3 и 4 седмици. Така, че ги предвидете, ако е необходимо да договорите конкретен срок за плащане.

 

Най-изгодните ипотечни оферти

 

Сравнение на всички кредити онлайн:

 

 

Безплатна консултация за ипотечен кредит