Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Бързи кредити с лоша кредитна история в ЦКР

Период на погасяване: от 4 до 9 месеца. Пример: ГПР по заем от 1000 лв. за срок от 6 месеца е 49.02%. ГПР зависи от срока и ползваната сума. ГЛП по заем от 1000 лв. за срок от 6 месеца е 40 %. Годишният лихвен процент е фиксиран за целия срок и не се променя. ... виж повече
Пример за Физически лица: Обратен лизинг на стойност 3 000 лв. със срок 6 мес. ГПР за примера от 48.21% и фиксиран годишен лихвен процент 40.00%. Размерът на мес. вноска ще бъде 559.93 лв., а общата сума за връщане 3 359.58 лв. ... виж повече
Кредит без доказване на доходи и без значение от кредитната история. Суми над 5 000 лв. Одобрение до 30 мин. Лихва от 1% мес. ... виж повече
Кредит без доказване на доходи и без значение от кредитната история. Суми над 8 000 лв. Одобрение до 1 час. Лихва от 1% мес. ... виж повече
Годишният процент на разходите по кредитна карта Бяла Карта е в размер на 64.96%*. Такса за обслужване на картата е 0 лв., както и таксата за теглене на пари в брой на банкомат. Договорът за кредит е с неопределен срок. *При изчисление на ГПР са взети предвид следните допускания: Потребителят ще изпълнява сво... виж повече
При отпускане на кредит в размер на 2000 лв. за период от 12 месеца (12 вноски) в случай на коректно изпълнение на всички задължения по договора за кредит, месечната погасителна вноска е в размер на 204,94 лв. Общата дължима сума по кредита е 2459,28 лв. ГПР в този пример е 49,02%, а ГЛП е в размер на 40%. ... виж повече
Пример: при изтегляне на кредит в размер на 2 000 лева за срок от 12 месеца, месечната вноска ще бъде 206.12 лв, а крайната сума за връщане възлиза на 2 473.38 лв. ГЛП 41.16%. БЕЗ НИКАКВИ ТАКСИ. ... виж повече
Условията се определят индивидуално. Отправи запитване още сега и очаквай обаждане за одобрение и уточнение на всички въпроси и параметри. Запитването не те обвързва с кредит и е безплатно.  ... виж повече
Бързи кредити с лоша кредитна история в ЦКР

 

Защо „бързи кредити за хора с лоша кредитна история“?

 

“Бързи кредити с лоша кредитна история” на практика са кредитни продукти насочени към хора, които по една или друга причина имат лоша кредитна история или на разговорен език “заеми с лошо ЦКР”. Тази възможност им се предоставя при положение, че покриват изискванията на конкретната компания за бързи кредити, която по своя преценка предоставя кредити и на потребители, които са имали забавени плащания по ползвани заеми.

 

Мога ли да тегля бързи кредити с лошо ЦКР или с лоша кредитна история?

 

Отговорът е положителен, но това зависи от политиката и решението на конкретната фирма за бързи заеми. Голяма част от компаниите извършват проверки в ЦКР и разрешават кредити на хора при минали забавени плащания или при по-кратки периоди на забавени плащания или за по-малки суми, като всяка фирма индивидуално преценява за всеки кредитоискател. Много малка част от фирмите предоставят заеми без проверка на ЦКР. Кандидатстването е онлайн и е напълно безплатно, просто разгледайте различните предложения в тази секция и подайте заявка за кредит.

 

Сравнение на бързите заеми за хора с лоша кредитна история

 

Тук може да разгледате и да сравните всички оферти от небанковите кредитни фирми относно предлаганите от тях заеми с лоша кредитна история или с лошо ЦКР.

 

-       Разгледайте списъка с всички фирми за бързи кредити предлагащи финансиране на лица с лоша кредитна история, като може да сравните данните за рейтинга, размера на сумата, скорост за одобрение и начина за получаване на парите.

-       Погасителна вноска: Изберете срок и размер на кредита и вижте месечната вноска за погасяване.

-       Обща сума за погасяване: Можете да видите предварително каква сума ще върнете с начислените лихви на базата на информацията от кредиторите. Има вероятност към тази сума да бъдат добавени и такси, които първоначално не са включени в изчисленията. Те обаче са посочени като допълнителна информация в коментарите или описанието на съответния кредит.

-       Срок за одобрение и начин на получаване на парите: За всеки кредит са посочени параметрите с време за одобрение и получаване на сумите, като лесно можете да сравнявате между отделните продукти.

-       Предимства и пояснения: Допълнителна информация на база сравнение с останалите бързи кредити от тази секция.

-       Коментари: Още информация и примерни данни с възможните разходи и специфики.

 

Заявете бърз кредит за хора с лоша кредитна история или лошо ЦКР, с натискане на бутона „Кандидатствай“

 

 

Колко пари трябва да върна?

 

В зависимост от сумата и срока на кредита, системата калкулира обща сума за връащане, която зависи от ГПР и допълнителните такси по кредита (ако има такива). Преди да активирате договора, вижте месечните вноски и такси, които да се начислят, за да сте сигурни, че условията са приемливи. Запознайте се и с лихвите за просрочие, тъй като най-често наказателните лихви и допълнителните такси водят до оскъпяване на тези заеми.

 

Цената на бързите кредити за хора с лоша кредитна история се определя както следва:

 

Сумата на заема: Колкото по-голяма е сумата на бързия кредит, толкова по-висок е размера на месечните вноски и общата сума на лихвите.

Срок на кредита: Лихва се начислява само за ползвания срок, т.е. колкото по-рано погасите кредита, толкова по-ниски ще бъдат лихвите.

Какви са таксите и други условия: Възможно е част от компаниите, които предлагат бързи кредити за хора с лошо ЦКР да включат допълнителни такси.

Индивидуални предложения: Във всяка фирма и за всеки конкретен клиент може да има различни условия при проблемна кредитна история, напр. да се постави изискване за поръчител, наличие на такса за гаранция, като може да има и преференциални условия.

 

За да започнете с избора на бърз кредит при “лоша кредитна история” трябва просто да използвате скролера и да изберете желаната сума, която искате да изтеглите. Определете и периода за погасяване, като го съобразите с желаната месечена погасителна вноска. Може да използвате и кредитния калкулатор за бързи кредити, за да изчислите размера на заема, който можете да получите.

 

Изисквания за кредит при лоша кредитна история или лошо ЦКР

 

За разлика от други видове бързи кредити, където условията са облекчени, при хора с лоша кредитна история може да има условия, които да служат за обезпечение на кредиторите или допълнителни такси. Тъй като на лицата с лоша кредитна история се гледа по-рестриктивно от страна на кредиторите, то не всички небанкови компании за кредити предлагат този вид кредитен продукт.

 

Иначе самите условия за кандидатстване са улеснени. Изискванията са за лична карта и навършено пълнолетие. Одобрението също би следвало да става бързо и лесно, но само с уговорката, че вие знаете, че кандидатствате за бърз кредит с лошо ЦКР. Тоест имате право да кандидатствате, да се ползвате от предимствата на бързия кредит, но евентуално да сте готови да изпълните условията, които ще са гаранцията изискана от кредиторите.

 

Суми на бързите кредити при хора с лоша кредитна история

 

Много от фирмите, които предлагат този специфичен кредитен продукт имат ограничения що се отнася до сумите, които отпускат, но някои от фирмите одобряват и максималната разрешена сума.


 

Често задавани въпроси за бързите кредити за хора с лоша кредитна история

 

Какво представляват бързите кредити за хора с лоша кредитна история?

 

Въпреки, че условно сме обособили тези кредити в отделна секция, те по всички показатели приличат на стандартните бързи заеми, т.е. без излишни документи, бърз срок на разглеждане и получаване на разрешената сума.

 

Единствената разлика е, че тези кредитни продукти се разглеждат като по-рискови от фирмите за бързи кредити, поради закъсненията и забавените плащания по ползваните заеми. По тази причина кредитните фирми, които се ангажират да предоставят такива кредити не са много, а тези които го правят имат допълнителни такси или по-различни условия. Така те се подсигуряват за риска, който съществува както за самите кредитни фирми, така и за кредитоискателите.

 

Логиката на търсенето и предлагането на бързи заеми с „лоша кредитна история“ произтича от това, че хората, които в миналото са имали проблем при изплащането на вноски по кредитите си, могат да се възползват от спешни пари. Това е една възможност, която се предоставя на тези хора и при положение, че те отговорят на правилата и изискванията конкретно за този вид кредит, няма причина да не им бъде отпуснат.

 

Кой може да кандидатства за бърз кредит „с лоша кредитна история"?

 

Всички физически лица, които са имали закъснения при погасяване на ползваните кредити съгласно справките от ЦКР, като по този начин тези потребители попадат в категорията на клиентите „с лошо ЦКР“ или „лоша кредитна история“.

 

При положение, че се нуждаете от „спешни пари за лица с лошо ЦКР“, тук можете да намерите систематизирана информация за сравнение на заемите, които се предлагат от фирмите за бързи кредити в страната.

 

Кога мога да кандидатствам за такъв вид кредит?

 

За всички кредити може да кандидатствате онлайн по всяко време на денонощието и в почивни дни. За одобрение и получаване на сумата, може да проверите допълнителната информация за работното време на фирмата, условията за кандидатстване и дали се предлага получаване на сумата в почивни дни.

 

Изберете желания кредит, натиснете бутона за “Кандидатстване” и попълнете данните за кандидатстване.

 

Как да изтегля кредит с лоша кредитна история?

 

Процедурата е една и съща за бързите кредити, с тази разлика, че  първо трябва да насочите търсенето си към кредитен продукт, който е предназначен за хора с лошо ЦКР или лоша кредитна история. Преценете добре дали ще можете да се справите с предстоящия кредит, защото при още един неуспешен заем в частта му погасителна вноска, кредитната ви история, ще стане още по-лоша и това ще ограничи с много бъдещите ви възможности.

 

Когато вашето търсене стигне до намирането на изгоден кредитен продукт и когато сте убедени, че ще можете да се справите с условията и изискванията, просто следвайте инструкциите на небанковата кредитна фирма

 

Тук в сайта parite.bg също можете да направите вашето проучване и дори да направите заявка за кандидатстване.

 

Мога ли да кандидатствам за бързи кредити без проверка на ЦКР?

 

ЦКР се проверява независимо дали желаете или не. Основното което трябва да знаете е, че дори кредитната фирма от небанков тип да не изисква проверка в ЦКР, то значи, че този кредитен продукт, ще е обезпечен от много високи лихви.

 

 

Мога ли да взема лесно „заем до заплата“ при лошо ЦКР или лоша кредитна история?

 

Да, изборът е ограничен, но все пак при консултация с кредитен консултант или при ясно обосноваване на причините за тази лоша кредитна история, вие имате възможност да получите такъв кредитен продукт и естествено ако отговаряте на изискванията на кредитната фирма за кандидатстване за „заем до заплата“.

 

 

За колко време ще имам отговор и ще получа парите?

 

Отговор на искането за кредит се получава до минути или до часове, а при разрешение получаването на парите е в рамките оо половин до един час или в най-късно в рамките на 24 часа. Зависи, дали искането е в работен ден и дали съответната компания одобрява кредити през почивните дни.

 

Какво е лоша кредитна история, лошо ЦКР и кредитно досие?

 

Кредитна история показва доколко редовното са погасявани ползваните заеми в миналото и към настоящия момент. Кредитната история е по-общо понятие от справката в ЦКР, като условно може да се раздели на: безупречна или добра кредитна история (без никакви просрочия над 30 дни), положителна кредитна история (с минимални просрочия над 30 дни), влошена кредитна история (с многократни просрочия над 30 дни и необслужвани кредити над 90 дни), много лоша кредитна история (при необслужване на кредити над 180 дни и кредити отчетени в загуба, които и към момента не се погасяват).

Най-тежка е последната категория, при която потребителя има дългосрочни проблеми над 6 месеца и към текущия момент има кредити, които не се погасяват повече от половин година. 

 

Кредитната историята в ЦКР включва конкретните данни за броя на ползваните кредити, броя на кредитните институции, разрешените суми на кредитите, ползван и остатъчен размер по кредитите, вид на кредита, краткосрочни или дългосрочни са кредитите, брой редовни кредити, брой просрочия над 30 дни, над 90 дни и над 180 дни (т.е. редовни кредити, кредити под наблюдение, необслужвани кредити и загуба).


Информацията за ползваните се съхранява в Централния Кредитен Регистър на БНБ и банките и небанковите кредитни дружества се ползват от нея, когато трябва да отпуснат нов кредит. Дори и когато кредита е вече погасен, може да има лоша кредитна история, защото в ЦКР се съхранява историята на просрочията над 30 дни за период от 5 години назад.

Ако имате лоша кредитна история, но вече сте се справили със затрудненията или ясно виждате как ще се справите, можете да заявите бърз заем, като натиснете бутона за кандидатстване онлайн.

 

"Кредитно досие" е напълно различен  термин и той най-често се използва, като "Документално досие" за съответната банка, в което се съхраняват всички документи свързани с кандидатстването и одобрението за кредит (напр. Служебна бележка за доходи, трудов договор, анекси към трудовия договор, данъчни декларации, справка от ЦКР и документи за имота за ипотечни кредити и т.н.). Иначе термина може да се използва и в преносен смисъл, като се каже "чисто кредитно досие", което би означавало, че лицето има добра кредитна история.

 

Как да разбера, дали имам лоша кредитна история или лошо ЦКР?

 

Информацията за Вашата кредитна история (ако някога сте вземали кредит) се пази в ЦКР на БНБ. Вие можете да я проверите сами, като подадете заявление в БНБ и минете по установения ред. Това обаче е изключително рядка практика и се случва само, ако трябва да отстраните някаква нередност или техническа грешка. Иначе, ако искате да проверите дали имате добра или лоша кредитна история, защото сте намислили да теглите бърз заем, то можете да го направите, като се консултирате със служител на банка или фирма за бърз кредит.

 

Банките и кредитните компании проверяват Вашата кредитна история, като в зависимост от собствената си кредитна политика преценяват какви кредити да разрешават.


Много рядко се разрешават кредити без проверка в ЦКР, тъй като кредитната история и доходите са от най-съществените фактори при анализа на текущото и миналото финансово състояние на кредитоискателя.

Някои фирми за бързи кредити, посочени в тази секция, разрешават кредити и при “проблемно ЦКР”, когато преценят, че кредитоискателя ще може да се справи с погасяването на искания кредит.

 

 

Как да „изчистя лошо ЦКР“ и да подобря кредитната си история?

 

Информацията за просрочията по всякакви кредити със забава над 30, над 90 и над 180 дни се съхранява в централния кредитен регистър (ЦКР) за период от 5 години след погасяване на съответния кредит.


При налични просрочия следва да се потърсят всички варианти за преминаване на кредитите в редовност, като например предоговаряне на кредитите, намаляване на вноските, разсрочване и др.


Много по-трудно се получава кредит, ако са отчетени сериозни затруднения и забавени плащания в миналото и към настоящия момент кредитите също не се обслужват редовно и месечните вноски са забавени повече от месец.


Пълното изчистване на лошата кредитна история става 5 г. след погасяване на съответния кредит със забавени плащания над 30 дни. Разбира се, винаги е много по-лесно да обясните, че сте имали проблеми в миналото, тъй като на всеки може да се случи да има финансови затруднения. Важно е да се стремите да обслужвате текущите си кредити редовно, за да можете да покажете, че сте коректни платци.

 

Ако имате инцидентно текущо закъснение, също е може да се обясни, тъй като може да е свързано с извънредни обстоятелства, спешна нужда от пари, закъсняло плащане извънредни разходи и др.

 

Следва да имате предвид, че справките от ЦКР извеждат информация към края на месеца, като данните се актуализират до 10-15 число на новия месец.

Ако например сте имали плащане на 10 число и сте платили до 25 число, тогава в справката към края на месеца няма да бъде отчетено никакво просрочие.


 

 

Как да сме сигурни в легитимността на небанковата кредитна институция?

 

Актуални данни за всички легитимни кредитни компании можете да намерите в сайта на БНБ в секция Регистър на фирми за бързи кредити и небанкови кредитни институции.

В нашата платформа са посочени само кредити от регистрирани фирми за бързи кредити, с право да упражняват тази дейност съгласно законодателството на страната.

 

Как получавам парите, ако съм одобрен за кредит с лошо ЦКР?

 

Голяма част от фирмите за бързи кредити използват стандартното изплащане на отпуснатите суми: в брой в офис на дадената фирма, по банков път или в офис на EasyPay.
 

Има небанкови кредитни фирми, които предлагат и други варианти за получаване  на парите, като в сайта сме посочили всички характеристики на видовете бърз кредити, начините за получаване на кредита, както и удобните варианти за връщан

Често задавани въпроси за "бързите заеми без доказване на доходи"
Какво представляват "бързите без без доказване на доходи"?

При заемите "без доказан доход" или "без трудов договор" се има предвид, че при разрешаване на кредита не е задължително представянето на постоянен трудов договор за работа.
Случаите, при които тези кредити са подходящи са многобройни - например при работа без трудов договор, на граждански договор, почасова работа, работа на заработка, надомна работа, работа на хонорар, фрийленсърска работа, по време на изпитателен срок, по време на майчинство, при пенсия, при свободни професии, при работещ в чужбина и т.н.

Трябва да се има предвид, че има разлика между "заем без доказан доход" и "кредит без доход", тъй като за погасяването на търсения кредит кредитополучателя трябва да разполага или да очаква приходи, с които да може да обслужва задълженията си. По тази причина получаването на "заеми без доход" е по-трудно и в такива случаи, трябва да дадете информация как мислите да погасите задълженията си.
Разбира се някои от компаниите предлагат и кредити без никакъв доход, но тези кредити са по-скоро типични за заложните къщи.

Кой може да кандидатства за "заем без постоянен договор"?

В целевата група са огромен брой от хора, които не работят на трудов договор, работещи в чужбина членове на семейството, пенсионирани лица, майки получаващи майчинство, хора с доходи от наеми или аренда, работещи на граждански договор, работещи почасово, работещи на хонорар, хора с трудов договор в изпитателен срок, самоосигуряващи се лица, хора с малък семеен бизнес и др.

Как и кога да кандидатствам?

Можете да кандидатствате онлайн по всяко време на денонощието - бързо, лесно и достъпно за този вид кредитни продукти. 
Времето за разрешаване и отпускане на кредити е различно в различните компании - някои от тях се придържат към стандартно работно време, други одобряват кредити до 20-21 ч., а някои от компаниите предлагат и денонощно одобрение на онлайн заемите. 
По същния начин стои въпроса и с кредитите събота и неделя и в празнични дни - в някои от компаниите се предлага финансиране само в работни дни, а други работят и през почивните дни и съответно можете да кандидатствате и да получите кредит извън официалните работни дни.
Изберете подходящата кредитна компания и кандидатсвайте онлайн директно от нашата платформа.

За колко време мога да взема заем без доказване на доход?

Във всяка компания можете да получите парите за различно време, в зависимост от времето за одобрение и за усвояване на сумата.
Всички кредитни компании се стремят да бъдат максимално бързи, като в голяма част от тях одобрението е отнема от няколко минути до половин час, а усвояването на сумата може да бъде подоготвено в рамките от час, до няколко часа или до края на деня.
В нашата платформа можете да сравните времето за разглеждане на всички фирми и да изберете кредит, който отговаря на Вашите изисквания за бързина.
При нас имате възможност да кандидатствате директно онлайн, като натиснете бутона за кандидатстване.
 

Как мога да ползвам сумата?

Както прецените, тъй като всички онлайн заеми без доказан доход са нецелеви, т.е. можете да ползвате сумата както прецените без да има нужда да предоставяте разходооправдателни документи или да се налага да обяснявате за какво са ви необходими средствата.

Мога ли да предоговоря кредита и да намаля вноските с удължаване на срока?

Желателно е още предварително да направите разчети, при които да изберете погасително вноска, която отговаря най-добре на вашия бюджет (приход и разходи).
По-добре да изберете малко по-дълъг срок за погасяване с по-ниски вноски и да не се притеснявате как ще се справяте, вместо по-големи вноски, с които евентуално бихте имали затруднения.
Разбира се, винаги имате възможност и за предсрочно погасяване без наказателни такси, когато имате възможност да погасите по-голяма сума.

Ако, обаче вече ползвате кредит и изпитвате затруднения с месечните вноски, ние бихме препоръчали да се свържете с кредитната компания, от която имате изтеглен заем и да обсъдите възможностите за предоговаряне или разсрочване на задълженията.
В случай, че ползвте кредит без доказване на доходи със срок за погасяване до 30 дни, следва да коментирате предоговаряне с удължаване на срока, в рамките на възможностите за погасяване.

Защо е важно да сме редовни платци?

Отговорът е кратък - ако имате добра кредитна история ще получавате много по-лесно кредити с по-големи размери и при по-изгодни условия.
Дори и при кредити без доказване на доход, кредитните компании разрешават много по-лесно и бързо заемите на лица със сравнително добра кредитна история.
Разбира се, можете да получите кредит и с лоша кредитна история, но отново зависи колко тежки и от кога са затрудненията в обслужването - има ли големи текущи закъснения или просрочията са били в миналото, имате ли кредити с просричия над 1 или 3 месеца, имате ли необслужвани кредити, какви са забавените суми и т.н.
Ако сте търсите онлайн заем с лоша кредитна история, може да разгледате секцията ни за кредити "с лошо ЦКР".

Кредит без доказан доход и без поръчител?

Поръчителят е лицето, което гарантира кредита, при евентуални затруднения при излащане на задълженията.
Има възможност за получаване на кредит без доказване на доходи и без поръчител, като в някои от компаниите тази възможност е свързана с допълнителна такса за издаване на гаранция.

Как се получава сумата?

Имате възможност да получите сумите в брой, по банков път, чрез офис на изи пей и много други.
За всеки кредит сме посочили всички начини за получаване на сумата.