Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Разлика между ипотечен и жилищен кредит

Ипотечен или жилищен кредит да търсим - какви са разликите?

 

Съществен въпрос, когато говорим за жилищни и ипотечни кредити, е да сме наясно какво представляват и каква е разликата между тях, за да знаем в какви случаи от какъв вид кредит да се интересуваме.

 

Ипотечни кредити - съвети

Какво представляват жилищните кредити?

 

Жилищен кредит е кредит за закупуване на недвижим имот – къща или апартамент. Кредитът се отпуска с конкретна цел и отпуснатите от средства са предназначени за закупуване на имота. Банката има ангажимента да преведе сумата директно на продавача на имота. При този вид кредити, младите семейства могат да се възползват от възможностите за данъчно облекчение, като банката издава необходимия документ за платените лихви от тях в рамките на 1 година.

 

 

Какво представляват ипотечните кредити?

 

Ипотечен кредит е обобщено понятие на всички видове кредити, обезпечени с ипотека на недвижим имот. Такъв вид кредит е и потребителския кредит обезпечен с ипотека. При ипотечните кредити кредитополучателя предлага обезпечение недвижим имот – собствен или на друго лице. Такъв вид кредит е нецелеви, т.е. банката отпуска средствата с ипотекиране на недвижим имот без да се интересува за какво ще бъдат използвани парите. Именно отпуснатите средства от такъв вид кредити могат да се ползват за различни цели и нужди, като например ремонт, довършителни строително монтажни работи, обзавеждане, бизнес начинание и други.

 

 

Ипотечен кредит за покупка на жилище или нецелеви кредит с ипотека на недвижим имот?

 

Точно поради тази причина, когато проучвате възможностите за ипотечен кредит е важно да уточните за какъв вид кредит говорите – за покупка на жилище или за кредит обезпечен с ипотека. Ипотечните нецелеви кредити са кредити с по-дълъг срок на изплащане, по-ниска лихва от потребителския кредит и с възможности за договаряне на по-голям размер на кредита, тъй като размерът често зависи от пазарната оценка на имота, който ще ипотекирате. Поради тези си предимства нецелевите ипотечни кредити са предпочитани от кредитоискателите за финансиране на по-големи покупки или проекти.

 

 

Безплатна професионална консултация

 

Каква сума можете да получите?

 

Може да се каже, че изискванията за разрешаване на жилищни кредити и за общите нецелеви ипотечни кредити са сравнително сходни. От водещо значение са доходите, вида и пазарната стойност на обезпеченито. В накяква степен може да се каже, че банките са малко по-благосклонни при разрешаване на ипотечните кредити за покупка на жилище и са малко по-внимателни при разрешаване на големи нецелеви ипотечни кредити. Разбира се, критериите и сумата, която можете да получите е различва в различните банки, но можете да използвате нашия калкулатор, с който бързо и лесно може да добиете предварителна представа за сумата на кредита, който можете да получите в зависимост от доходите и срока за погасяване.

 

 

Максимален размер на кредита

 

 

Сравнение на лихвите на всички ипотечни кредити:

 

 

Как да получа кредит лесно и при най-изгодни условия?

 

Подайте запитване за безплатна кредитна консултация, която може да Ви помогне за проучване на индивидуалните условия и извличане на най-добрите възможности за получаване на ипотечен кредит при най-изгодни условия за Вас.

 

Заяви безплатна консултация