Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Ипотечен кредит - съвети

Търсите полезни съвети за ипотечните кредити?

 

Предстои Ви покупка на жилище или имот на кредит? Вижте няколко полезни съвета при избора на ипотечен кредит и всички основни етапи от предварителното проучване, сравнението на условията, кандидатстването, получаването и усвояването на кредита.

 

Ипотечни кредити - съвети

Преценете какво жилище и какъв кредит можете да си позволите?

 

Преди да пристъпките към реален избор на жилище и реално проучване на офертите за кредити, може да направите предварителен преглед на цените имотите, както и какъв кредит можете да изтеглите. Преглед на цените на желания от Вас имот можете да направите във водещите сайтове за недвижими имоти. Вижте какъв кредит можете да получите, като използвате нашия калкулатор, който ще Ви ориентира за възможната максимална сума на кредита в зависимост от вашия доход и други параметри.

 

 

Направете разчети на личния и семейния бюджет

Преценете добре каква е месечната вноска, която можете да си позволите. За тази цел може да направите предварителни разчети на доходите и разходи, за да изчислете какъв е остатъчния доход, който можете да заделяте за погасяване. Освен това може да направите и полезни подготовки, които ще ви улеснят при тегленето на ипотечен кредит, като например: погасяване на малки остатъчни суми по кредити или обединяване и рефинансиране с цел намаляване на погасителните вноски и лихви по текуши кредити (ако е необходимо), а също може постепенно да заделите средства за собстветното участие (това ще ви помогне да получите по-лесно кредит при по-изгодни условия). Имайте предвид, че за получаване на най-добрите условия е добре да имате добра кредитна история, т.е. да погасявате задълженита си по ползваните кредити редовно и без закъснения.

 

 

Вижте какъв кредит можете да изтеглите

 

След като вече сте наясно с личните си финанси и възможностите за оптимизиране на текущите кредити, може да направите по-точен разчет за сумата, която можете да получите. Използвайте нашия калкулатор, с който можете сравнително ясно да прецените какъв е кредита, който можете да получите, като попълните информация за получаваните доходи, години и очакван лихвен процент на база пазарните условия. Вие сами можете да прецените какви са месечните вноски, които можете да си позволите - вноските зависят от размера на кредита, срока за погасяване и от лихвите и таксите. Можете да разгледате и другия ни кредитен калкулатор, при който в зависимост от сумата и срока за погасяване можете да прецените каква ще бъде най-подходящата месечна погасителна вноска, която едновременно няма да ви затруднява, но и ще бъде за срок, при който ще има най-малко оскъпяване за общия период за погасяване.

 

Сравнение на офертите за кредити

 

Разгледайте различните предложения на пазара - в нашата платформа можете да направите актуално сравнение на всички представени ипотечни кредити. Какво е важно по отношение на цената: основен индикатор за сравнение на оскъпяването на кредитите е т.нар. ГПР или годишен процент на разходите, който освен лихвите включва и всички първоначални, годишни и месечни такси по кредита. Освен сравнение на ГПР и лихвите, от значение са и другите ценови условия, като например: месечни такси по сметки, превалутиране (ако ползвате кредит в чужда валута), застраховките за чия сметка са, кои са задължителните застраховки (за имота и лична застаховка), какви са условията по застраховките и какви са застрахователните покрития, имате ли право на избор на застраховател, начин на образуване на лихвата, цени на пазарните оцени и юридическите услуги, вид валута, възможносит за ползване на фиксирана лихва и период на фиксираната лихва др. Освен чисто ценовите фактори, от водещо значение са и някои фактори свързани със самото осъществяване на сделката: сума на собственото участие, трябва ли да се плати по банков път или се признава и вече платената сума в брой, може ли да се разреши потребителски кредит за собственото участие, на каква стойност може да се прехвърли имота, може ли да се получи допълнителна сума за ремонт и довършителни работи и много други.

 

Направете предварителна консултация за ипотечен кредит

 

След като вече сте се ориентирали какъв кредит можете да получите, може да направите и предварителна консултация за получаването на желания кредит при конкретните индивидуални специфики (получавани доходи по трудов договор, допълнителни доходи, собствено участие, вид на имота, местоположение, години за погасяване и др.) По този начин ще се убедите, че наистина можете да получите желания кредит и да пристъпите към конкретно договаряне за покупка на жилище. В някои от банките се предлага и т.нар. предварително одобрение на база на доходите, като в част от тях се издава предварителен сертификат за разрешената сума. Това все още не е окончателно одобрение, защото за финално решение следва да се вземат под внимание вида на имота, пазарната оценка, чистия правен статут на имота, собственото участие и др. Разбира се, това предварително разрешение е напълно достатъчно, за да се ориентирате за кредита, който можете да получите и за цената на имота, който можете да търсите.

 

Изберете жилище

 

С предварителното проучване и вземането на решение за покупка на имот, вероятно вече сте разгледали някои от предложенията на пазара и сигурно вече сте направили някои огледи на имоти. Разбира се, когато сте наясно с възможностите за финансиране, можете да изберете конкретен имот и много убедително да водите преговори и да пристъпите към окончателно договаряне.

 

Разглеждане на кредита

 

Пристъпва се към подготовка на предварителен договор за покупко-продажба и всички документи за кредита. В пакета за разглеждане на кредита се включват искане за кредит, както и всички документи свързани с доходите и имота. За доходите се включват трудов договор или годишна данъчна декарация, служебни бележки за доходите и др., а за имота се включва предварителния договор, пазарна оценка (от външен или банков оценител), правно становище за имота, документи за имота и т.н.

 

Реализиране на сделката

 

При разрешение на кредита се пристъпва към реализиране на сделката със сключване на договор за кредит, получаване на всички нужни документи за прехвърляне на имота и вписване на ипотеката, удостоверение за тежести, усвояването на кредита и превеждане на сумата към продавача, последващо получаване на удостоверение за тежести (ако имота се купува от продавач с кредит се изисква и удостоверение от другата банка, че при постъпване на съответната сума ипотеката ще бъде заличена) и всичко необходимо за окончателно успешно финализиране на сделката.

 

Безплатна професионална консултация

 

Как да получите на най-ниска лихва?

 

В общия случай най-ниска лихва се предлага на кредитоискателите с най-добрия и желан профил за банките - високи доходи, постоянен трудов договор над 6 месеца, превод на заплата по банков път, добра кредитна история без допускани просрочия в миналото, налично собствено участие, ползването на допълнителни банкови продукти и други. Дори и да не сте клиента, който отговаря на посочения идеален профил, можете да получите изгодни лихвени нива. За целта ще бъде полезно да сравните най-изгодните оферти на пазара, като се направят индивидуални предложения в зависимост от Вашите изисквания, възможности и специфики свързани със начина на доказване на дохода, собственото участие и вида на закупувания имот. В някои от банките се предлагата преференциални условия за определени компании, инстититуции или дружества. Освен това, ако сте добър клиент, може да се работи и по договаряне на индивидуални преференциални условия и специални отстъпки. За целта можете да ползвате съдействието на безплатен професионален консултант, който ви помогне да получите най-добрите условия.

 

 

Какъв кредит можеш да получиш?

 

 

Сравнение на лихвите на всички ипотечни кредити:

 

 

Как да получа най-изгодната оферта?

 

Заявите кредитната консултация, която може да Ви помогне за проучване на индивидуалните специфики и извличане на най-добрите възможности за получаване на кредит при най-изгодни условия.

 

Поръчай безплатна консултация