Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Обединяване на бързи кредити

Обединяване на бързи кредитиАко месечните погасителни вноски по текущите кредити са твърде високи, може да направите обединяване на кредитите с цел намаляване на месечната погасителна вноска и спестяване на лихви и такси.

Правилното решение за обединяването на бързи кредити зависи от сумата на ползваните кредити, броя на кредитите и тяхното обслужване.

При всички положения обединяването на кредита трябва да решава няколко важни въпроса: да решите въпроса си дългосорочно, да изберете погасителна вноска в съотвествие с месечния бюджет, да намалите месечните си разходи за лихви и такси, да се улесните с плащане само в една финансова организация, да си осигурите спокойствие, да спестите от общата сума за погасяване за целия период на кредита. 


Какви са вариантите за обединяванне на бързи заеми:
- Обединяване на няколко бързи кредита с един бърз кредит - това е вариант, ако общата сума не е сравнително малка и ако предвиждате сравнително кратък период на погасяване.
- Обединяване на няколко бързи кредита в един голям потребителски кредит - ако имате малко на брой бързи кредити, които са редовно обслужвани, може да се помисли за вариант за рефинансиране с голям потребителски кредит от банка. Разбира се, в този вариант следва да имате постоянен трудов договор от минимум 3-6 месеца, добра кредитна история и да подготвите необходимите документи за кандидатстване.
- В случай, че сумата е голяма и за по-голям брой бързи заеми, може да се помисли за варианта за ипотечен кредит за по-дълъг период от време
- Ако имате лоша кредитна история и трябва да се направи обединяве на т.нар. лоши задължения, вижте секцията ни с бързи кредити с лоша кредитна история или бързи ипотечни кредити


 

В случай, че имате забавени плащания по текущите кредити, бихме препоръчали незабавно да се насочите към предоговаряне или преструктуриране с намаляване на погасителните вноски за запазване на добра кредитна история.
Ако вече имате лоши кредити с обединяването може да оптимизиране на личния си бюджет, защото по този начин ще погасявате в една финансова институция с една дата за погасяване.
Целта е да получите по-добри условия, с удобни погасителни вноски, цялостно решение на финансовите проблеми и намаляване на общите разходи. 

В случай, че имате месечни задължения, които надвишават възможностите ви за погасяване, не се колебайте да ги обедините с цел постигане на оптимална вноска за редовно погасяване.
Банките и финансовите компании предлагат различни варианти за обединение на кредити и задължения, не се колебайте да подадете искане консултация или за обединение на кредити.