Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Ипотечен кредит за пенсионери

Къде и при какви условия един пенсионер може да получи жилищен кредит?

 

Основно изискване на повечето банки е кредита да бъде погасен до определена възраст. Възможно е също включването и на поръчители и други варианти за разрешаване на пенсионерски ипотечен кредит от банка за по-дълъг срок.

 

Ипотечни кредити - оферти

 


При какви условия може да получите банков ипотечен заем след пенсиониране?

Разбира се, има много млади и работещи пенсионери, за които може спокойно да се разреши получаването на ипотечен кредит за покупка или ремонт на жилище. Най-общо следва да калкулирате, че кредита следва да бъде със срок до навършване на определена възраст, която е различна в отделните банки (до 65, 70 или 75 години), като в някой от банките има и максимален срок на кредита (напр. до 5 или 10 години) и максимален размер на кредит (напр. до 30 или 50 х.лв. в зависимост от кредитния продукт на съответната банка)

 

В случай, че се нуждаете от кредит, който е с по-дълъг период от време или за по-висока сума, също може да се разгледат различни варианти, които включват осигуряването на съдлължник, който също да отговаря с доходите и възрастта си на изискванията на банката.

 

Какъв е максималния размер на кредита, който може да бъде разрешен на пенсионери?

Най-общо размера на кредита, който може да бъде отпуснат за хора в пенсионна възраст зависи от доходите (размера на пенсията и евентуално наличието на други трудови или други доходи), възрастта на кредитоискателя, срока на кредита, ипотекирания имот и евентулалното наличие на съдължник.


Консултация за ипотечни кредити за пенсионери

Ако сте млад пенсионер с доходи позволяващи погасяване на желания кредит до навършване на 70-75 годиншна възраст, не се колебайте да се свържете с нас за консултация и избор на най-подходящата банка предлагаща, най-изгодните условия за жилищни заеми за пенсионери.

 

Заяви консултация за ипотечен кредит

 

 

Полезни калкулатори за ипотечни кредити:

 

Сравнение на ипотечни кредити: