Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Видове кредитни карти

Издаване на кредитна карта – видове и възможности

 

Търсите конкретен вид кредитна карта и се интересувате как може да бъде издадена? Независимо от вида на картата като цяло изискванията към кредитоискателите са идентични. Това е така, тъй като се разглежда кредитоспособността и основните изисквания, на които трябва да отговаряте, както при отпускане на кредит. Ако банката ви одобри кредитен лимит, то изборът на вид карта ще бъде лесен.

 

 

 

Международни кредитни карти - видове

 

Може да бъдат издадени MasterCard и VISA – картите, които всяка една банка предлага. Към тях има определени подвидове, които определят и какъв клас е картата. А това е важно, защото всеки един подвид има определени специфични характеристики. Подвидовете също като цяло са идентични, тъй като разделението им е въз основа на поставени лимити за теглене, плащане и дължими такси.

 

Всяко едно подразделение към основните видове кредитни карти има различно наименование. Може да срещнете – VISA Classic, VISA Gold, VISA Platinum и съответно MasterCard Standard, MasterCard Goldq MasterCard Platinum. Разликата между тях е в трансакционните лимити – дневен лимит, седмичен и месечен лимит за ползване на суми. Съответният лимит не може да бъде надвишаван освен, ако не е одобрен изрично за конкретно плащане. Такова одобрение е изключение и е възможно еднократно.

 

 

Заявете най-изгодната кредитна карта >>>

 

Подвидове международни кредитни карти - особености

 

Защо е важно каква разновидност на съответния бранд ще ползвате? Определящо е за това достатъчни ли ще са ви предварително зададените лимити, както и разходите под формата на такси, които ще имате. Ако седмичният или месечният лимит не ви устройват, тъй като периодично ще са Ви необходими по-големи суми, то трябва при издаването да съобразите искането си по отношение на това кой вид карта да изберете.

 

Колкото е по-висок класа на картата, толкова по-високи лимити ще имате, но и таксите за поддържка и обслужване са по-високи. Ето защо, трябва добре да обмислите от каква карта имате нужда. Само, ако ви е необходим по-висок клас карта, тогава ще има смисъл да отделяте и по-високи разходи за обслужването й.

 

Друга разлика между различните подвидове е максималният кредитен лимит, който може да бъде одобрен. При най-високият клас карта кредитният лимит е възможно да бъде 100 000 лв. Това също е от значение, когато кандидатствате за кредитна карта.

 

Какви са предимствата на различните видове карти?

 

  • Свобода на разплащанията с наличието на високи трансакционни и кредитни лимити;
  • Ползване на преференции при достъп до салони на летища;
  • Редица търговски отстъпки в определени обекти;
  • Безплатни застраховки при пътуване в чужбина;
  • Преференциални оферти за екскурзии, круизи, почивка и редица други.

Независимо от вида на картата е важно да имате пълна информация за таксите, които дължите за обслужване, такси при ползване на кредитния лимит, както и задължението за погасяването му. Всичко това е необходимо да бъде уточнено с банката при издаване на картата, за да не попаднете в неприятна ситуация с блокирана карта и невъзможност да се разплатите.

 

Заявете картата онлайн. Лесно и бързо подайте искане за издаване и изберете желаният начин за получаване на пластиката.

 

Най-изгодните кредитни карти

 

Вижте още: