Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Kредити за нередовни платци

Kредити за нередовни платци

 

За хората, които нямат опит с тегленето и изплащането на някакъв вид кредит заглавието може да се стори странно. То обаче отразява реален финансов феномен, който се случва на кредитния пазар. Много заемополучатели понякога закъсняват с месечната вноска за погасяване. Това закъснение се отразява в тяхната лична кредитна история, а това се регистрира в централния регистър на БНБ, който обхваща всички кредитни сделки на територията на България.

 

Кредити с лошо ЦКР 

 

Именно заради това, че неизрядните и нередовни платци биват санкционирани в централния кредитен регистър на БНБ, който се означава като ЦКР. Затова и много бързи кредити онлайн биват търсени от хората като кредити при лошо цкр, заеми с лошо цкр и други подобни.

 

Причините човек да има лоша кредитна история са крайно индивидуални и може да се случат на хора, които нямат проблеми с изплащането на вноските. Точно затова има различни степени при определяне на кредитната история на всеки отделен кредитополучател. Когато един човек в последните 5 години е закъснял един или два пъти да изплати вноската си, а друг е закъснявал системно, съвсем естествено е първият да има предимство при тегленето на заем.

 

Иначе казано, отпускането на кредити се базира на доверието към кредитоискателите, а то се определя от това на колко от изискванията отговарят, за да получат кредит. Затова не може да се каже, че нередовните платци са изхвърлени тотално от системата на бързото или банково кредитиране в България.

 

Как да вземете кредит при лошо ЦКР 

 

Когато търсите кредити за нередовни платци е по-вероятно да намерите такива при небанкови фирми. При всички положения обаче такъв вид заем може да струва малко по-скъпо, защото така кредиторите се застраховат при евентуално превръщане на заема в проблемен. Проучете предложенията на компаниите и кандидатствайте по надлежния ред, без да се притеснявате от лошото ЦКР. Фирмите имат свои начини да определят дали ще бъдете надежден платец, а и в цената на кредита със сигурност ще бъде включен риска.

 

Всеки вид заем изисква от вас да направите проучване и да го изтеглите само когато сте добре информирани и сте готови затова. Ако в миналото сте имали проблеми с изплащането на заем, може сега да имате проблем с получаването на нов такъв. Важното е обаче да вземете всички мерки постепенно вашата кредитна история да се подобрява и новия кредит да бъде успешно реализиран.  

 

Разгледате вариантите за получаване на кредити "с лоша кредитна история или без доказани доходи":