Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Рефинансиране на потребителски кредити

Рефинансиране на потребителски кредити или как да спестите пари?

 

Ползвате потребителски кредит, но се оказва, че в момента се предлагат много по-изгодни лихви и вие плащате излишно високи вноски. Кредитния пазар е много динамичен и ако преди време сте вашия кредит е бил при изгодни лихви и такси, може да се окаже, че в момента има много по-изгодни оферти в други банки, а дори и в същата банка или кредитна компания.

 

Плащате високи лихви - какво можете да направите?

 

Ако виждате, че плащате излишно високи лихви в сравнение с предлаганите оферти, може да се пристъпи към предоговаряне на условията за намаляване на лихвата или към рефинансиране на старите задължиения с нов кредит от същата или друга банка. Преглеждайте регулярно условията по кредитите във всички банки, за да сте сигурни, че ползвате най-добрите условия.

Всички банки и кредитни компании предлагат потребителски кредити за рефинансиране на други кредити, като в някои от тях тези кредити са обособени в отделни продукти по формата на "Потребителски кредити за рефинансиране", "Потребителски кредит за обединяване на задължения", "Кредит за рефинансиране на задължения", "Кредит за обединяване на задължения", "Кредити за рефинансиране онлайн" и други. Всъщност независимо от наименование на кредитния продукт, всички кредитни компании предлагат рефинансиране, като новия потребителски кредит може да послужи за покриване на ползваните заеми.

 

Освен рефинансиране на един кредит, може да направите и цялостно обединяване на задължения, като изтеглите един нов потребителски кредит и погасите всички останали по-малки кредити. В такива случаи можете едновременно да намалите месечната си вноска с получаването на по-изгодни условия, но също така и да си спестите излишно напрежение, като имате ангажимента да плащате само на едно място.

 

Разбира се, при рефинансиране може да намалите месечната си вноска и да облекчите месечния си бюджет, но също така може да запазите месечната си вноска и да скъсите срока си за погасяване, като по този начин може да се получи двоен ефект на спестяване, като едновременно намалите лихвата и срока за погасяване на кредита.

 

Какви са основните предимства на рефинансирането на потребителски кредити?

 

Рефинансирането на потребителски кредити предоставя няколко основни предимства за кредитополучателите. Първо, чрез този процес се намалява лихвения процент, което допринася за значително намаляване на месечните разходи по кредитите. Второ, рефинансирането може да доведе до значителни икономии на пари в дългосрочен план, особено ако успешно се договорят по-изгодни условия. Освен това, едно от предимствата е възможността за обединяване на различни потребителски кредити в един, по-лесен за управление заем. Това не само оптимизира финансовата ситуация, но и предоставя по-добър преглед върху общия дългов бюджет.

 

Всички кредити за рефинансиране

 

Най-важното е да не плащате излишни пари, защото със сигурност може да намерите и по-приятни начини за използване на спестените суми от рефинансирането при по-изгодни условия.

 

Рефинансиране на потребителски кредит в няколко стъпки

 

  • Първата стъпка, която трябва да направите е да сравните какви са лихвите и таксите, които плащате в момента и какви са условията, които можете да получите, ако изтеглите нов кредит.
  • Вижте в нашия сайт какви са условията на всички банки за рефинансиране на потребителски кредити и какви са лихвените проценти и такси, които можете да получите при получаване на нов заем.
  • Сравнете различните оферти и преценете, дали новия кредит има и други предимства - може ли да получите по-голяма сума, какви са таксите за обслужване, има ли поръчители, фиксирана или променлива е лихвата.
  • Използвайте нашия калкулатор за "Рефинансиране на кредити", за да изчислите колко можете да спестите, ако прехвърлите кредита си в нова банка или ако получите нов кредит за погасяване на старите си задължения.
  • В случай, че се окаже, че спестявате достатъчно пари, за да си заслужава да направите рефинансиране, може да пристъпите към действия.
  • Ако сте доволни от настоящата си банка, може да потърсите от тях по-добрите условия и да направите предоговаряне на лихвените условия или да направите така нареченото вътрешно рефинансиране, при което получавате нов кредит, с който се погасяват старите задължения. Много често други банки предлагат по-добри условия и си залужава да прехвърлите кредита си при по-изгодните условия.
  • Може да кандидатствате и след одобрение да преминете към рефинансиране - в някои банки кредитите за рефинансиране се усвояват, като сумата се превежда директно в другата банка за погасяване на задълженията, а в други банки можете да усвоите сумата в брой и да погасите старите си задължения.

 

 

Всички кредити за рефинансиране

 

Информация за потребителските кредити за рефинансиране: