Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Кредит за гараж

Ипотечен кредит за гараж или потребителски – какъв кредит да изберете и кои са най-изгодните оферти?


При покупка с кредит на гараж или паркомясто може да изберете, дали да се насочите към потребителски или ипотечен кредит.


Кой ще бъде най-подходящия и изгоден вариант за вас, зависи основно от желания срок и размера на кредита, който желаете. Ако сумата е по-голяма или желаете срок за погасяване над 10 години, тогава може да се насочите към вариант за покупка с ипотечен кредит, а ако сумата е по-ниска и може да си позволите по-кратък срок за погасяване е възможно по-изгоден за вас да бъде потребителския кредит.


Може да разгледате офертите за ипотечни и потребителски кредити за покупка на гараж и да сравните разликата в оскъпяването предвид различните лихвени условия. Разбира се, допълнително следва да имате предвид, че за ипотечен кредит ще има и някои допълнителни разходи във връзка с пазараната оценка и ипотекирането на гаража.

 

Вижте повече информация какъв кредит да изберете:

 

 

Ипотечен кредит за покупка на гараж

 

 

Финансиране покупка на гараж с ипотечен кредит е възможно единствено, ако гаражът е самостоятелен обект и с монолитна конструкция. При покупка на гараж с ипотечен кредит банките не допускат изключения. Не биха финансирали гараж, ако е с конструкция тип панелна, ако е идеална част от апартамент или офис, ако е надземно или подземно парко място.

Разбира се, частта с обследване на дохода и кредитоспособността е задължителна. Не е достатъчно единствено обезпечението да е качествено и високо ликвидно. Необходимо е да докажете възможността за погасяване на ипотечения кредит за покупуката на гаража. При разглеждане на искането за кредит е възможно да бъдат поставени и допълнителни условия от банката кредитор – превод на заплата по сметка, поръчителство и/или други.

И все пак, покупката на гараж с ипотечен кредит е добър вариант, тъй като може да договорите по-благоприятни ценови условия. Също така финансирането би могло да достигне и 100% от пазарната оценка, тъй като същата е възможно да бъде по-голяма от договорената покупна цена. Срокът на ипотечния кредит може да бъде по-дълъг, което ще даде отражение в месечните разходи и размера на вноските за погасяване.

Разбира се, трябва да се калкулира и разхода за вписване на ипотека и нотариални такси, за да бъдете напълно наясно какво ще бъде оскъпяването в сравнение с потребителския кредит.

 

 

Потребителски кредит за покупка на гараж или паркомясто

 

 

В случай, че се нуждаете от кредит за гараж в кратък срок, то най-добре би било да ползвате потребителски кредит. Разбира се, зависи и от сумата, за която ще купите гаража, тъй като размерът на потребителските кредити зависи от месечните ви доходи.

Банката ще обследва месечния осигурителен доход, реалния доход, трудовите правоотношения, месечни задължения, кредитоспособност и съответно ще вземе решение за финансиране. Целият процес ще отнеме от 1 до 3 дни.

Този вариант е подходящ в случай, че сте намерили подходяща ценова оферта и не бихте искали да я пропуснете. В кратък срок ще получите сумата, ако отговаряте на условията за финансиране.

 

 

 

Консултация за ипотечни кредити

 

 

Полезни кредитни калкулатори

 

 

Калкулатор за изчисление на ГПР

 

 

Какъв заем можете да получите?

 

 

Кои банки отпускат най-изгодните ипотечни кредити:

 

 

Оферти за банкови потребителски кредити:

 

 

Бързи кредити - заяви онлайн:

 

 

Безплатни консултации за ипотечни кредити