Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Ипотека на апартамент

Как се купува апартамент с ипотека?

 

Искате да купите апартамент, но се оказва, че върху него има вписана ипотека? Как да постъпите, рискова ли е подобна сделка?

 

Ако предварително сте проверили имота не следва да имате допълнителни притеснения. Наясно сте, че има тежест и сте уточнили с продавача в чия полза е вписана ипотеката и при какви условия ще бъде вдигната. Всичко това следва да бъде описано и в предварителния договор за покупко-продажба. Подробно трябва да бъде записано каква сума следва да преведете на продавача и в какъв срок той се задължава да вдигне ипотеката. Задължително договорете изплащане на определена сума от покупната стойност след заличаване на ипотеката. Все пак това ще е вид защита за вас.

 

 

Всичко това ще бъде проследено и контролирано от банката, от която теглите ипотечен кредит. По този начин ще бъдете спокойни и защитени, защото банката няма да допусне риск за себе си. Задължително ще съгласувате договора за покупко-продажба и с банката, защото трябва да са ясни точно сроковете на плащане и заличаване на ипотеката.

 

Как се ипотекира апартамент?

 

На първо място трябва да разполагате с всички документи за имота и те да бъдат изрядни. Ваше задължение е да осигурите документите и да ги представите за съгласуване от юрист на банката. След разглеждането им ще бъдете уведомени дали трябва да се представят допълнителни документи. Ако има неточни данни в скицата или данъчната оценка, следва да се отстранят до ипотеката.

 

След одобрение на кредита се подготвят договора за кредит и самата ипотека. Предварително се запознайте и с двата документа. Поискайте от банката да ви изпрати съгласувани екземпляри, за да ги разгледате и съответно да обсъдите неясните клаузи. Направете задължително независима консултация с кредитен консултант. Обсъдете одобрението и проектите на документите, които следва да подпишете. Ако считате, че клауза е изписана неточно може да поискате нейната промяна. Всичко трябва да бъде съобразено с одобрението и комуникираните с вас условия. В случай, че няма изненадващи условия и сте съгласни с оформените договор за кредит и ипотека, то ще може да подпишете договора.

 

След подписване на договора за кредит се изповядва сделката при нотариус. Трябва да осигурите нотариалните такси и таксите за вписване. След плащане на дължимите такси се изповядва сделката при избран от вас нотариус в присъствие на представител на банката кредитор.

 

Удостоверението за вписана ипотека се издава от Агенция по вписванията в избрания от вас срок – 3, 5 или 7 дни. Ако в удостоверението фигурира коректно вписана ипотека, банката ще може да усвои суми от кредита и да извърши плащане към продавача съгласно предварителния договор.

 

Как да изберете най-добрата оферта за ипотечен кредит?

 

Разгледайте предложенията на банките и направете сравнение по всички показатели. По този начин ще бъдете сигурни, че ще може да направите правилния избор.

 

Отправете запитване към нас. Ние ще Ви представим офертите на всички банки. Ще направим сравнение и заедно ще изберем най-добрата оферта за ипотечен кредит. Освен това, ще получите безплатна консултация по всички въпроси свързани с тегленето на ипотечен кредит.

 

Безплатна консултация за ипотечен кредит

 

 

Вижте предложения за кредити с лесно разрешение:

 

Виж всички кредити и заяви онлайн

 

Полезни кредитни калкулатори

Погасителните планове

 

 

Калкулатор за изчисление на ГПР

 

 

Какъв заем може да ми бъде отпуснат?

 

 

Кои банки отпускат най-лесно ипотечни кредити:

 

 

 

Най-изгодните ипотечни кредити