Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Ипотечен кредит за строителство

Желанието Ви е да построите мечтаното жилище и искате да изтеглите кредит, за да реализирате намеренията си? Възможности да изтеглите жилищен кредит за строителство има, като всяка банка има своите изисквания. Това е специфичен ипотечен кредит, за одобрението на който са необходими повече документи и процеса на одобрение отнема малко повече време. Това е породено от спецификата на кредита. Все пак става въпрос за имот, който е в процес на изграждане, а в някой случай не е започнат дори. Затова, банките са по-прецизни, когато отпускат ипотечни заеми за строителство.

 

За какво да внимавате при кредити за жилищно строителство?

 

Има много важни детайли при инвестиционните кредити за строителство, които са важни и ще насочим вниманието Ви именно към тях.

 

  • Сключването на предварителен договор за покупко-продажба – на първо място трябва да сте направили консултация за финансиране на строежа и да сте наясно при какви условия може да получите кредит и какви са изискванията на банките. След като изберете банка, от която да теглите кредита, съгласувайте изготвения предварителен договор по отношение на етапите на плащане. Това е изключително важен момент, защото със строителя може да договорите срокове, но банката има свои изисквания по отношение на усвояване на суми от кредита, когато става въпрос за строителство.

 

  • Начин на усвояване – когато избирате банка, обърнете внимание на възможностите, които се предоставят за усвояване на кредита – необходими ли са документи за разходите и на какъв етап се предоставят, усвояването на суми ще бъде на траншове след завършване на етап от строителството или ще има възможност определена сума да се усвои предварително с цел разплащания, какви документи сте задължени да представяте, както и сроковете за усвояване. Всичко това може да изглеждат подробности, но всъщност са съществени детайли, които може да окажат негативно въздействие върху Вас. Трябва да съобразите всичко това, за да не се окажете в ситуация да не може да изпълните ангажиментите си към строителя и към банката, което ще Ви струва време и пари.

 

  • Процент финансиране – при този вид кредити, банките изискват самоучастието да бъде вложено преди кредита. Ако нямате тази възможност, то този въпрос трябва да го обсъдите, за да сте наясно възможно ли е да бъде договорено изключение.

 

  • Обезпечение – коментирайте изискванията за обезпеченост на кредита. В зависимост от това на какъв етап от строителството ще е необходим кредитът се определя и как да бъде обезпечена сделката. Банката задължително ще изиска освен имота в строеж и друг имот, който да обезпечи кредита, докато жилището се построи. Когато договаряте условия по кредита, предварително уточнете ипотеката на другия имот да бъде заличена при достигане на определен етап от строителството. Ако не бъде одобрено предварително, банката няма да предприеме стъпки за заличаване на ипотеката, а ще го направи след подадена молба от Вас. Това, обаче ще се счита за предоговаряне на условия, тъй като не фигурира в договора за кредит и съответно ще трябва да заплатите такса за предоговаряне. Ето защо и този детайл не е  за пренебрегване, колкото и далече да Ви изглежда от момента на теглене на кредит. Само по този начин ще си решите въпроса предварително.

 

  • Пазарна оценка на имота – при строеж обикновено се изготвят две оценки – първоначална, на етапа на който се намира строежа към момента на огледа и бъдеща оценка при Акт 16. Ясно е, че бъдещата оценка ще претърпи промени, но е необходима за целите на анализа на обезпечението, който анализ извършва банката.

 

За да не пропуснете важен детайл при теглене на кредит за строителство, ползвайте услугите на кредитен консултант. Заявете безплатна консултация в нашия кредитен портал и ще Ви помогнем не само в избора на най-изгодна оферта за кредит, но и ще Ви консултираме по всички въпроси свързани с получаването на кредит.

 

Сравни кредитните оферти и заяви онлайн консултация

Най-добрите оферти 100% безплатно.

 

Заяви безплатна консултация >>>

 

Кредит за ново строителство

 

Ако сте харесали жилище, което е ново строителство, то уточнете с банката какво финансиране може да получите, както и размера на самоучастието. Важно е жилището на какъв етап е, има ли Акт 16 и ако не кога се очаква да бъде получен. Тази информация е важна, когато водите разговори за финансиране, тъй като наличието или липсата на Акт 16 определя и начина на финансиране и условията по кредита.

По всички въпроси може да се консултирате напълно безплатно с нас. Кредитен консултант ще Ви помогне в намиране на най-доброто решение за ипотечен кредит за строителство и ще Ви съдейства по всички въпроси свързани с кредита.

 

Подай запитване и ще получиш безплатно професионално съдействие при избор на най-подходящ ипотечен кредит!

 

 

Най-изгодните ипотечни оферти