Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Ипотечен кредит със 100% финансиране

Можем ли да получим ипотечен кредит със 100% банково финансиране?

Най-често банките финансират до 80% или максимум 90% от стойността на закупуваното жилище, но много клиенти се интересуват и от кредитите със 100% банков кредит.


Как можем да получим 100% финансиране с жилищен ипотечен кредит?

Вариантите за сто процента финансиране за жилищен кредит са:

  • Комбиниране на ипотечния кредит с потребителски за дофинансиране по сделката – тук спецификата е, че жилищния кредит може да бъде при по-изгодни условия и за по-дълъг срок от над 20 години, като потребителските кредити са със срок на погасяване до 10 години и с малко по-високи лихвени проценти. При този вариант съответно погасителните вноски за първите 10 години са по-високи и е нужно по-високо ниво на кредитоспособност, тъй като е нужно да докажем по-високи доходи поради по-високите погасителни вноски по двата кредита.
  • Дообезпечаване на кредита с друг недвижим имот или жилище – по този начин бихме могли да получим максимален размер на финансиране при срокове за погасяване от 20-30 и повече години в зависимост от възрастта на кредитополучателя.
  • За кредитополучатели с високи доходи в някои банки може да се договорят индивидуални условия за пълно финансиране на покупката на жилище при различни варианти

 

В какви случаи можем да получим жилищен кредит без собствено участие?

Наличието на собствено участие е съществен критерий, с който кредитополучателя показва възможностите си за спестяване и заделяне на част от доходите си за желаната инвестиция. Другата съществена причина за поставянето на условие за осигуряване на собствено участие е изискването за покритие на кредита с предложеното обезпечение.

Разбира се, един от най-важните критерии за банките е кредитоспособността и доходите, като на тази база се определят и отстъпките от стандартните условия за собствено участие.

Една основателна причина да се насочим към кредит без собствено участие може да бъде покупката на нов апартамент с пълно банково финансиране, като използваме собствените си средства за ремонт и довършителни работи.


Кои банки предлагат ипотеки със сто процента кредитиране?

Най-често възможностите за получаване на кредити без собствено участие са твърде индивидуални, като в различните банки може да бъдат постигнати различни условия и сделките може да се структурират по различен начин.

По тази причина може да ползвате услугите на професионален кредитен консултант, който ще Ви предложи най-подходящите индивидуани варианти и ще Ви спести много време, нерви и пари.
 

Вземи най-добрите оферти от всички банки