Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Бързи кредити от частни лица

Бърз заем от частни лица, заемни къщи или от фирма за бързи кредити?

Микрокредитирането е феномен на българския кредитен пазар, който се развива стремглаво в последните няколко години. Иначе казано, това е реална възможност за много повече хора от различни социални сфери да се възползват от малки потребителски кредити и да разрешат спешен паричен проблем. Както всяко явление, което е свързано с отпускането на финансови средства, крие опасности и те са свързани с присъствието на пазара на някои нелегитимни търговци на пари, които са в сивия сектор и вземането на пари от тях, може да доведе и до неприятни последици.

 

 

Бърз заем от частни лица – възможност или опасност

Има разлика между това, което се нарича кредити от частни лица и бързи кредити от небанкови кредитни институции. Вторите предоставят бързи и изгодни кредити, но те са регистрирани и предоставят парите си при ясни условия и правила, като заедно с това, тези фирми за бързи заеми са легитимни и това може да се провери във всеки един момент онлайн на сайта на Българска народна банка.

Когато обаче вземате кредит от частни лица, вие не сте защитени и няма никакви гаранции за вас като кредитополучатели. Нито вие, нито парите, които ще вземете са защитени и чисто и просто, може да се озовете в ръцете на лихвари. Това значи, че може да ви излъжат за лихвата, може да ви определят много висока такава, може да си искат парите от вас по всяко време.

 

Решения за бързи потребителски кредити от частни лица

Вместо от приятели и частни лица, когато ви трябва малка сума пари, за да разрешите някакъв финансов проблем, може да ползватефирма за бързи кредити регистрирана на кредитния пазар доказала се пред своите заемополучатели. Можете да вземете една сравнително ниска по размер сума – в рамките на 200 до 5000 лева, в зависимост от условията на фирмата за максимално отпусканата сума. При положение че искате повече пари и по-голям потребителски заем и сте сигурни, че отговаряте на условията, тогава можете да влезете в отношения с банкова институция, за да кандидатствате за кредитен продукт или да ползвате бърз ипотечен кредит без доказване на доходи от специализирана финансова компания.

 

 

Бързи заеми онлайн

 

 

Вижте още:

 

Избягвайте лихвари и частни лица, заложни къщи

За да си спестите куп главоболия не влизайте в отношения с частни лица и лихвари. Заложните къщи също крият финансов риск за вас като потребители. При положение, че се страхувате, че няма да ви одобрят за мини бърз кредит, просто опитайте в повече небанкови фирми за бързи кредити, защото всяка от тях има своя кредитна политика, която може да ви отпусне пари. Дори ако сте първи клиент на дадена фирма, имате шанс да получите спешен заем с 0% лихва, което няма да оскъпи заема допълнително. Винаги обмисляйте вашите финансови ходове и внимавайте за нерегламентирано вземане на пари.