Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Рефинансиране на проблемни кредити

Възможно ли е рефинансиране на проблемен кредит?

 

Как може да се рефинансира кредит определен като проблемен? Проблемен като понятие е доста широко. Ето защо, трябва да се уточни с какъв статус е кредита. Други важни детайли са колко дни е в просрочие, каква е просрочената сума, както и каква е причината, поради която е допуснато просрочието.

 

 

 

Всъщност най-важният въпрос е по отношение на причината породила закъсненията по кредита. Ако е налице обективна причина и едновременно с това банката, която е отпуснала кредита не е предприела действия с цел облекчаване на плащанията, то може да се намери подходящ вариант за финансиране. Трябва да се има предвид, че само на база на разяснения на обстоятелствата финансова институция няма да предприеме рефинансиране. Всичко трябва да бъде доказано и обосновано, за да входират искане за рефинансиране на кредит с просрочия.

 

При какви условия може да се рефинансира проблемен кредит?

 

Самото финансиране на проблемен кредит е доста трудно изпълнимо и затова не би могло да се каже при какви ценови условия може да бъде отпуснат кредит. При подобни кредити ценовите параметри се определят след решение за финансиране. Това не означава, че на всяка цена трябва да вземете кредита. Все пак трябва да има ефект за вас като кредитополучател. Дори и да не могат да ви предоставят конкретни параметри, може да се даде ориентир за лихва и такси. Въз основа на такава предварителна информация може да се направят ориентировъчни изчисления и да се направи преценка за това до колко ефективно ще бъде рефинансирането.

 

Не трябва да се предприемат стъпки за рефинансиране без да е ясно обозрим ефектът независимо, че става въпрос за проблемен кредит. Дори в тази ситуация въпросът е още по-важен, тъй като се търси изход от определена трудна ситуация.

 

Кои кредитни институции рефинансират проблемни кредити?

 

Няма определени финансови компании, които да предлагат конкретен продукт за рефинансиране на кредити с влошена история. По принцип банките не биха финансирали клиент с проблемен кредит, а по-скоро биха го насочили към преструктуриране в банката, в която е кредита.

 

За да не губите ценно време, най-добре е да се насочите директно към фирмите за бързи кредити, предоставящи бързи ипотечни кредити. При тези заеми не се разглеждат доходите и кредитното досие. Тази възможност я предлагат част от фирмите и може да заявите искането си веднага след като изберете конкретна кредитна компания.

 

Независимо към какъв вариант ще се насочите бъдете внимателни и не бързайте с подписване на документи за кредит. Уверете се, че заемът, който ще бъде отпуснат е с условия, които може да изпълните, а вноските няма да ви затруднят. Обсъдете искането си с кредитен консултант и намерете най-доброто решение, за да не усложните ситуацията, в която се намирате.

 

Безплатна консултация за рефинансиране

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн:

Сравнение на условията на ипотечните кредити във всички банки:

 

Заяви най-изгодната оферта онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори