Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Рефинансиране на необслужван кредит

Възможности за рефинансиране на необслужван кредит

 

Има ли реални възможности да се рефинансира кредит, който е със статус необслужван? Вариантите не са много, но за да може да се даде конкретен отговор трябва да се разгледат и уточнят някои допълнителни въпроси. Трябва да е ясно в какъв размер е задължението, което е необслужвано, по действащ кредит ли е, прилагано ли е преструктуриране на дълга, налагани ли са запори и други.

 

 

 

Как да рефинансирате кредит със статус „необслужван“?

 

За да не загубите време в търсене на оферти, по-добрият вариант е директно да потърсите финансиране от компания за бързи кредити. Насочете се към тези от тях, които финансират без да се интересуват от кредитната история. Има такива фирми, които не разглеждат кредитното досие, нито за предходни периоди, нито към момента на кандидатстването.

 

На практика това е и единственият начин да получите кредит, когато говорим за необслужвана експозиция. Но трябва да разгледате условията, при които се отпускат тези кредити и да прецените готови ли сте на компромис по отношение на ценовите параметри. Тези кредити се отпускат при по-високи лихви и такси именно, защото не се разглежда кредитна история и доходи. Единствено е важно да притежавате недвижим имот, който да бъде оценен достатъчно, за да получите желаната сума.

 

Безплатна професионална консултация >>>

 

За какво да внимавате при рефинансиране на лош кредит?

 

Не трябва да се насочвате към първата компания, която е склонна да рефинансира дълга ви. Ясно е, че ценовите условия са по-високи, но важен е въпросът за размера на кредита. Вие ще заложите недвижим имот и ще получите средства с цел рефинансиране на задължение. Ако сумата, която банката може да отпусне не е достатъчна със сигурност ще влошите финансовото си положение.

 

Не предприемайте по-нататъшни действия, тъй като вместо да заздравите финансите си, ще попаднете в много по-неизгодна позиция. Единствено, ако определеният размер кредит от финансовата компания е достатъчен за покриване на задълженията изцяло, тогава може да продължите с договаряне на условията.

 

Това е важно да се знае, тъй като при кредитите отпускани само на база на обезпечение, пазарната оценка се намалява значително. Обикновено се намалява с 50% и по този начин се определя и сумата на заема.

 

Условия за рефинансиране на необслужвани кредити

 

Лихвата и таксите по кредита са изключително важни, но когато става въпрос за рефинансиране на лош кредит е трудно да водите преговори относно цената на заема. Кредитната институция е определила конкретни параметри, в които е калкулирала и по-високия риск, който поема финансирайки рискови експозиции.

 

Все пак не сте длъжни да приемате условията, ако не ви устройват. Трябва да се направи реална преценка кой е по-добрия вариант – да изтеглите кредит за рефинансиране или да се опитате да се споразумеете с банката, в която е кредитът ви.

 

Безплатна консултация за рефинансиране

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн:

Сравнение на условията на ипотечните кредити във всички банки:

 

Заяви най-изгодната оферта онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори