Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Рефинансиране на лоши кредити

Рефинансират ли се лоши кредити?

 

Кредитът, който ползвате е просрочен и е в категория „лоши кредити“? Как може да излезе от тази категория? Често пъти потребителите смятат, че най-лесният начин е рефинансиране. Това, обаче е възможно само, ако конкретна кредитна институция е готова да влезе в подобна сделка.

 

Търсенето на кредитна компания може да се окаже не толкова лесен процес. Възможностите за рефинансиране на кредити са от фирми за бързи кредити или банки. При банките условието е наличие на добра кредитна история. Това е и първото нещо, което се проверява.

 

Следва да се насочите към кредитни компании, отпускащи бързи ипотечни кредити без да разглеждат кредитната история. Някои фирми отпускат кредити без значение от статуса на ползваните кредити.

 

 

 

При какви условия може да се рефинансират лоши кредити?

 

По принцип, когато се иска рефинансиране на лоши кредити не може да се очаква, че кредитната институция ще даде възможност за преговори по отношение на цената на заема. Кредитополучателят следва да приеме предложените ценови параметри, тъй като не е в позицията за преговори. В случай, че не приема предложените условия, то не се входира искането.

 

Имайте предвид, че ако искате да рефинансирате и сте избрали фирма за бързи кредити, лихвите и таксите са по-високи. Въпреки това, обаче ако е по-изгодно за вас, тъй като вноската, която ще плащате облекчава месечните разходи и ще се справяте по-добре финансово, то може да подадете искане за кредит.

 

Заяви безплатна консултация >>>

 

Как да изтеглите кредит за рефинансиране на лоши кредити?

 

За да не губите излишно време разгледайте предложенията само на компаниите, които отпускат кредити при влошена кредитна история. Тези кредити се отпускат единствено срещу ипотека на недвижим имот.

Уточнете процеса по кандидатстване с избраната от вас фирма. Трябва да се изготви пазарна оценка на имота, след което да се определи и размера на кредита. Ако сумата не е достатъчна, за да покриете всички задължения по-добре на влизайте в сделката. Ефект е постижим само, ако с нов ипотечен кредит рефинансирате всички заеми, които ползвате.

 

За какво да внимавате при рефинансиране на лоши кредити?

 

Както казахме по отношение на условията не може да поставяте изисквания, тъй като това са определени правила на кредитните компании, които не търпят промени.

Важно е да обърнете съществено внимание на:

  • Схемата на погасяване – договорете приемлив погасителен план, който няма да ви попречи редовно да връщате заема.
  • Съобразете дата от месеца, на която ще бъде най-удобно да погасявате кредита. Най-добрият вариант е датата да е непосредствено след получаване на месечното възнаграждение, като съобразите 1-2 дни допълнително. Не трябва да допускате закъснения, тъй като много бързо може да се пристъпи към имота предмет на обезпечение.
  • Запознайте се с пълните условия по кредита. Прочетете внимателно проект на договора за кредит и ипотеката. Обсъдете всичко, което ви притеснява и тогава може да подпишете документите.

 

След като получите финансиране, с което да покриете всички ползвани кредити, спазвайте условията по договора. Само по този начин няма да попаднете в подобна ситуация, в която сте се намирали. Не трябва да позволявате и ден закъснение, тъй като се начисляват наказателни лихви, които утежняват връщането на заема.

 

Изгодно ли е да рефинансирам?

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн:

Заяви най-изгодната оферта онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори