Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Рефинансиране на кредити без поръчители и без доходи

Може ли да се рефинансира кредит без поръчител и без доход?

 

Решили сте да рефинансирате ипотечният си кредит, тъй като условията, при които го плащате не ви устройват? Едновременно с това, обаче не може да докажете доходите си, а в същото време се стремите към постигане на по-добри ценови условия? Как да постъпите в подобна ситуация?

 

 

 

Какви стъпки да предприемете, за да рефинансирате кредита?

 

След като сте наясно с цялостните условия по ползвания ипотечен кредит, може да направите сравнение с действащите условия по кредитите към момента, за да сте наясно до колко изгодни са параметрите по вашия кредит. След като се убедите, че се отпускат кредити с много по-благоприятни ценови условия, то следва да предприемете стъпки за получаване на конкурентни цени по вашия заем.

  • На първо място отправете запитване към обслужващата ви банка. Като неин клиент, който обслужва редовно задълженията си и е отправил питане за предоговаряне на условията на база на по-добрите лихви предлагани от другите банка, трябва да получите становище. Трябва да е ясно и еднозначен отговорът ще може ли да получите по-добри ценови условия и какви могат да бъдат.
  • В случай, че не ви удовлетворява офертата на настоящата банка, то може да потърсите оферти за рефинансиране от други банки.

И в двата случая следва да уточните как ще докажете доходите си. Ако не може да ги докажете, за да рефинансирате кредита ще е доста по-трудно, отколкото да предоговорите условията във вашата банка. Въпреки това, трябва да уточните как може да получите кредит и да рефинансирате съществуващия. В усилието си да привлекат клиенти банките имат различни условия. Така, че следва да изясните обстоятелствата и съответно банката да даде становище дали може да влезе в сделка.

 

 

Заяви най-изгодната оферта за рефинансиране >>>

 

Как да рефинансирате кредит без доходи?

 

Може да се окаже твърде трудна задача, тъй като банките се интересуват и обследват доходите. Въпреки наличието на обезпечение по кредита за тях е важно кредитополучателят да може да обслужва задълженията си редовно. Не е задължително да работите по трудов договор. Приемат се доходи от наеми, хонорари, по граждански договори, пенсии и други. Независимо от вида на дохода трябва да бъде доказан по надлежния ред.

 

Ако все пак не може да стигнете до споразумение с банка, за да рефинансирате кредита си, тъй като не може да докажете доходите, може да се обърнете към кредитни компании за бързи кредити. Те отпускат бързи ипотечни кредити на база на обезпечението. Много е важно, обаче дали условията, които ще предложат ще бъдат значително по-добри от действащите по вашия кредит. Трябва да се изготвят конкретни изчисления, за да може да се направи реална преценка дали ще има ефект.

 

Рефинансиране без поръчител

 

В условията на банките за рефинансиране на кредити няма изискване за поръчителство. Въпреки това е възможно да бъде потърсен поръчител в следните случаи:

  • Ако доказвате доходите си от чужбина – задължително изискване е предоставяне на поръчител, живеещ и работещ в България.
  • При наличие на рисков фактор – ако в процеса на одобрение на кредита, банката прецени наличие на по-висок риск, може да постави условие за представяне на поръчител.

 

Преди да подадете документи, уточнете при какви обстоятелства може да очаквате да бъде поставено условие за поръчител. Ако вероятността да бъде изискан поръчител е голяма, то по-добре да не предприемате действия за рефинансиране в избраната от вас банка. Само ще изгубите време и няма да получите желания кредит.

 

Бъдете внимателни, когато искате да рефинансирате ползван ипотечен кредит. Не прибързвайте, а съберете максимална информация за параметрите и процеса по рефинансиране. Разгледайте предложенията на банките в сайта ни и заявете консултация с нас. Ще обсъдим всички възможности и ще ви насочим към най-добрата оферта в конкретния случай.

 

Безплатна консултация за рефинансиране

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн:

Сравнение на условията на ипотечните кредити във всички банки:

 

Заяви най-изгодната оферта онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори