Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Рефинансиране на ипотечен кредит - калкулатор

Калкулатор за рефинансиране на ипотечен кредит

 

Търсите оферти за рефинансиране на ипотечен кредит? Преди да отправите запитване за конкретна оферта трябва да сте наясно при какви условия може да се постигне желаният ефект. Как може да сте сигурни в избора на кредит? Реално имате две възможности:

  • Да направите изчисления използвайки калкулатор за рефинансиране – ако се спрете на този вариант трябва да проверите дали в калкулатора са включени всички разходи по кредита, за да може да получите пълна и достоверна информация. Понякога не са включени част от разходите, което води до заблуда и може да се окаже, че ще изтеглите много по-скъп кредит. Затова, не разчитайте директно на калкулатора, а се убедете, че са включени всички такси, застраховки, такси по прехвърляне на ипотеката и други.
  • Отправете запитване в кредитния ни портал. Напълно безплатно, заедно с вас ще намерим най-доброто и правилно решение за рефинансиране. Ще ви представим предложенията на всички банки, ще ги сравним и след като е налична цялата необходима информация ще може да вземете информирано решение.

Не бива да се пренебрегва нуждата от пълна подробна информация. Само така ще може да се вземе решение, което ще доведе до намаляване на разходите и съответно ще се отрази положително на бюджета ви.

 

 

 

На какво да обърнете внимание при рефинансиране?

 

За да направите рефинансиране на ипотечен кредит преди това трябва да се направи сериозно проучване на условията и изискванията. Също така са важни детайлите, а не само лихвата. За какво да внимавате:

  • Какъв е размерът на общото оскъпяване по кредита в края на периода – изчислете оскъпяването като абсолютна сума и сравнете със сумата, която ще заплатите, ако не направите рефинансиране;
  • Какъв е годишният процент на разходите (ГПР) към момента и при новите условия – сравнете ги при условие, че са включени всички разходи в него.
  • Обезпечаване на кредита – какви са изискванията на банката за обезпечение и възможно ли е да предложите друг вид гаранция вместо имота, който е ипотекиран вече. Този въпрос също е важен, защото може да спестите разходи за учредяване на обезпечението;
  • Застраховки – трябва да се уточнят и въпросите свързани със застраховките на имота и Живот. Важно е да се знае дали действащите полици, които вече сте платили ще бъдат приети от банката. Ако отговарят като застрахователни суми и рискове единствено ще е необходим добавък, с който да се промени ползващото лице, т. е. новата банка. Този добавък се издава безплатно.
  • Изготвяне на експертна пазарна оценка – важно е да знаете ще може ли да използвате пазарната оценка, с която разполагате. Приема ли новата банка единствено да бъде актуализирана и пригодена по нейната методика. Така ще си спестите много нерви и допълнителни разходи.

 

За да може да вземете решение, което е изгодно за вас не трябва да се доверявате единствено на изчисленията на калкулатор за рефинансиране.

 

Заявете консултация и ще коментираме всички важни въпроси свързани с рефинансирането на ипотечен кредит. Така не само ще ви помогнем в избора на оферта, но и ще ви предпазим от възможни рискове и усложнения.

 

Безплатна консултация за рефинансиране

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн:

 

Заяви най-изгодната оферта онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори