Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Предварителен договор за покупка на имот с ипотека

Предварителен договор при ипотека

 

Харесали сте имот, който искате да купите с ипотечен кредит и продавачът иска да сключите предварителен договор веднага? Не прибързвайте да сключвате договора преди да се запознаете с клаузите в него, както и да съгласувате с кредитен консултант. Важно е начина на плащане определен в договора за кредит да съответства на плана за усвояване и изискванията, които имат банките за усвояване на суми от кредита.

 

 

Особено прецизно трябва да бъдат оформени клаузите, когато става въпрос за плащане на траншове при строителство. Трябва да бъдат съобразени сроковете за изпълнение на строителните работи със сроковете за плащане.

За да сключите договор с продавача трябва да сте наясно с възможностите за отпускане на кредит от банката. При какви условия ще бъде отпуснат кредита и какво следва да съобразите сключвайки предварителен договор.

 

Особеностите са много и са важни, защото е възможно да сключите договор с клаузи, които ще са трудно изпълними особено като е намесена и трета страна – банката. Предварително може да обсъдите всички въпроси като заявите онлайн консултация в сайта ни. Ще Ви съдействаме за договаряне на условия и получаване на ипотечен кредит.

 

Какво е важно да съдържа предварителният договор за покупко-продажба на недвижим имот с ипотека?

 

  • В предварителния договор задължително трябва да бъде упоменато, че имотът се придобива с кредит и ще се впише ипотека.
  • Трябва да бъде конкретизирано, че ще се извърши плащането след вписване на ипотеката и удостоверяване на тежестите върху имота в полза на банката кредитор.
  • Ако върху имота има вписана вече ипотека, то това обстоятелство също трябва да бъде описано, както и какви са ангажиментите на продавача да бъде заличена.

Това са по-особените клаузи, които задължително трябва да фигурират, когато говорим за покупка на имот с ипотека. Освен тях, уточнете и начина на разплащане на сумите, както и сроковете. Важни са и неустойките по договора, особено ако върху имота има тежести. Огледайте всички клаузи и съобразете с изискванията по кредита.

 

По всички въпроси свързани с тегленето на ипотечен кредит се консултирайте с кредитен консултант. Заявете онлайн консултация с нас, ще се свържем с Вас и ще обсъдим искането Ви. Ще Ви съдействаме за получаване на най-изгодната оферта за кредит.

 

Консултация за ипотечен кредит

 

Сравнение на всички кредити онлайн:

 

Помощ при теглене на ипотечен кредит

 

 

Полезни кредитни калкулатори

Погасителните планове

 

 

Калкулатор за изчисление на ГПР