Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Минимален доход за ипотечен кредит

Какъв е минималният доход за кредит?

 

Искате да знаете какъв минимален доход трябва да докажете, за да може да изтеглите ипотечен кредит? На първо място трябва да е ясно какъв размер кредит искате да изтеглите. Възможно е да се направят съответните примерни калкулации, за да се определи и необходимият доход. Подобни изчисления ще бъдат примерни, тъй като всяка една банка има конкретни специфични особености при определяне на кредитоспособността.

 

 

 

Как да изчислим минимален доход?

 

Основен показател, който разглеждат банките е кредитоспособност. Обикновено се допуска съотношението дълг/доход да не е повече от 50 до 60%. Част от банките имат изискване за остатък на член от семейството, като при всяка сумата е различна.

 

Важно е да се определи месечната погасителна вноска по искания кредит. А за тази цел трябва да е ясен размерът на кредита, срок на погасяване, лихва, гратисен период. Така изчислената вноска се прибавя към месечните вноски по съществуващи кредити (потребителски, ипотечни, кредитна карта, овърдрафт, лизинг). Общият размер на месечните задължения не следва да превишава 50%. По този начин може да бъде изчислен и минималният изискуем доход.

 

Тези изчисления може да ви послужат информативно и за ориентир. Точните калкулации може да бъдат направени след като се спрете на конкретна банка и се проучат нейните изисквания по отношение на кредитоспособност.

 

Важни особености при изчисление на дохода

 

Когато правите проучване на изискванията на банките трябва да обърнете внимание на това какви доходи приемат. Някои банки калкулират освен осигурителния доход и реалния, ако кредитоискателят получава допълнителни средства. Това е важно уточнение, тъй като при нисък осигурителен доход и в случай, че банката приема само него, то трудно ще може да получите искания размер кредит.

 

Ако получавате наем, то той също може да бъде приет от банките. Възможни са два варианта:

  • приема се целият размер на наема като се изисква данъчна декларация за предходната година;
  • приема се част от наема като се изисква представяне на договор за наем и документ на собственост на отдавания под наем обект.

 

Също така, ако получавате допълнителни доходи, които може да докажете е добре да бъдат калкулирани за определяне на кредитоспособността.

 

За какво да внимавате?

 

Предварителните изчисления трябва да бъдат прецизни и да се вземат предвид всички особености при определяне на дохода. Само по този начин ще може да сте сигурни, че калкулациите са точни. Тези детайли са важни особено, ако това ще определи и коя банка да изберете.

 

Освен изискванията за доход, трябва да се информирате и за ценовите условия. Не е важно само да вземете кредит, а и при какви условия ще го получите. Разгледайте пълните условия по предлаганите ипотечни кредити от банките. Изберете най-доброто предложение като се съобразите с изискванията, на които следва да отговаряте.

 

За да спестите време, отправете запитване към нас. Ние ще ви представим офертите на всички банки. Ще ви консултираме относно изискванията, които има всяка една банка. На база на пълната информация ще може да вземете правилното решение. Заявете безплатна консултация и ще обсъдим всички въпроси и притеснения, които имате. Ще ви помогнем да постигнете целта си и да закупите желаното жилище при най-изгодни условия.

 

 

Безплатна консултация за ипотечен кредит

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори

Погасителните планове

 

 

Калкулатор за изчисление на ГПР

 

 

Какъв заем може да ми бъде отпуснат?

 

 

От коя банка можете да изтеглите най-изгоден ипотечен кредит:

 

 

Сравнение на условията по потребителските кредити:

 

 

Заяви получаване на бърз заем:

 

 

Помощ при теглене на ипотечен кредит