Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Кредити за рефинансиране на задължения към други кредитори

Одобрение на кредит с цел рефинансиране на задължения

 

Имате няколко кредити и задължения и имате намерение да ги рефинансирате и обедините в един заем? Възможно ли е да бъде отпуснат кредит за рефинансиране на задължения?

 

 

Ако предприемете рефинансиране с цел обединяване на задължения първо трябва да разгледате офертите на банките. Внимателно да направите изчисления на месечните разходи за вноски, както и какви ще бъдат разходите след рефинансирането.

 

Също така какви такси ще платите – такси за отпускане на кредита, нотариални и държавни такси и такси дължими при погасяване на задълженията в другите кредитни институции. След като внимателно сте преценили, че с рефинансирането ще постигнете значително намаление на разходите си, то може да подадете искане в избраната от вас банка. Това е първата и най-важна стъпка, а именно избор на най-доброто и изгодно предложение за рефинансиране.

 

Какъв е процесът по одобрение за рефинансиране на задължения?

 

Това, че сте избрали банка, провели сте първоначални разговори и сте подали искане, далеч не означава, че ще ви финансира. Одобрението става след анализ и оценка на искането. Определящи са много фактори и е добре да бъдат изяснени с подаване на искането:

 • Защо се иска рефинансиране – дали се цели обединяване на задължения или преструктурирането им. Това е най-важният въпрос, по който банките имат най-големи опасения. Често пъти се сблъскват с искане за рефинансиране с цел разсрочване на кредита. Подобно искане няма да бъде одобрено и банките няма как да допуснат да влязат в сделка, по която са налице затруднения в изплащането;
 • Какъв ефект ще се постигне – ако не се докаже реален икономически ефект, искането няма да се одобри. За клиента следва да има намаление на разходите за месечни вноски и това да бъде видно;
 • Каква е финансовата дисциплина – кредитоискателят не може да управлява плащанията и стига да затруднения в изплащането на вноските или наистина разходите по кредитите могат да бъдат оптимизирани. Това много бързо и лесно може да бъде установено като се видят условията по кредитите и задълженията, които се иска да бъдат рефинансирани, включително и наличието на забавяне в плащанията;
 • Кредитна история – банка ще рефинансира задължения единствено при отлична кредитна история, без допускане на каквито и да е закъснения. По този въпрос, когато целта е рефинансиране не се допускат никакви изключения;
 • Кредитоспособност – трябва да се докаже много добра кредитоспособност и възможност за плащане на дълга.

 

След пълен анализ и показан ефект от рефинансиране на задължения, искането ще бъде одобрено.

 

 

Изгодно ли е да рефинансирам? >>>

 

Какви са стъпките за теглене на кредит за рефинансиране на задължения?

 

 • Избор на оферта за рефинансиране – лесно и бързо може да видите предложения на банките в сайта ни.
 • Сравнение на параметри – направете сравнение между поне 3 оферти. Калкулирайте всички разходи и изчислете оскъпяването, като включите и таксите по самото рефинансиране.
 • Преди подаване на искането, обсъдете с кредитен консултант всички детайли, тъй като има много уловки, които могат да изиграят лоша шега.
 • Трябва да осигурите справки/удостоверения за задълженията, които ще се рефинансират – на базата на тези документи банката ще определи и размера на кредита.
 • След като получите одобрение внимателно разгледайте при какви условия е одобрен кредитът. Задължително ги коментирайте освен с банката и с кредитния консултант, чието съдействие ползвате.
 • Подписване на договор, всички съпътстващи документи и изповядване на сделката при нотариус.
 • След като бъде вписана ипотеката и може да се усвояват суми от кредита, следва да се направи превод на сумите към съответните кредитни компании, които рефинансирате.
 • Изискайте документ, удостоверяващ погасяване на задълженията. Освен, че банката задължително ще иска да представите такъв, за ваша сигурност трябва да го имате от всяка една институция, в която погасявате дълг.

 

Ако предприемате рефинансиране трябва да отделите време и внимание на детайлите. Всичко трябва да бъде добре прецизирано и предвидено, за да не се окаже, че сте вложили средства и усилия и няма да постигнете желания резултат.

 

Заявете безплатна консултация в сайта ни и ние ще ви помогнем във всеки един етап от рефинансирането. Ще получите професионално съдействие и сигурност в целия процес.

 

Безплатна консултация за рефинансиране

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн:

Сравнение на условията на ипотечните кредити във всички банки:

 

Заяви най-изгодната оферта онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори