Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Какво е револвираща кредитна карта?

Револвираща кредитна карта за физически лица

 

Искате да ползвате кредитна карта и често срещате предложения за револвираща карта? Кратко определение може да дадем, че това е карта, чийто кредитен лимит се ползва многократно – усвояване и погасяване на суми в рамките на одобрения лимит.

 

Всички кредитни карти са револвиращи. Банките предоставят кредитен лимит след като се разгледа дали кредитоискателят отговаря на изискванията за отпускането му. Този лимит се отпуска по картова сметка и може да се разходва за плащане на стоки, услуги и сметки, а също така и за теглене на суми от банкомат.

 

 

 

Кредитна карта – какво е важно да знаете?

 

  • Ползвате суми от картата без да е необходимо допълнително разрешение от банката;
  • Имате гратисен период за средствата, с които сте плащали в обекти или сте пазарували в интернет;
  • За плащанията в търговски обекти и онлайн не дължите лихви, ако възстановите ползваните суми в рамките на гратиса;
  • Погасяването по картата може да бъде с минимална месечна вноска или погасяване на цялото задължение.

 

Заяви най-изгодната кредитна карта >>>

 

Револвираща кредитна карта - валидност

 

Важно е да знаете, че лимитът се одобрява за определен период от време. Пластиката е валидна 4 години, а лимитът максимум 2 години с опция за подновяване за още 2 години. Условието е свързано с осъществяване на контрол от банките и бърза реакция за събиране на вземането, ако не са налице рискови фактори. Това е и причината лимитът да се преразглежда всяка година или веднъж на 2 години в зависимост от политиката на банката.

Ако банката установи колебания в доходите, наличие на просрочия, забавяне на плащания, то може да прекрати ползването на лимита. Това, че кредитоискателят има валидна пластика не означава, че банката не може предсрочно да изиска ползваната сума и да закрие картата.

 

Какви са предимствата на револвиращата кредитна карта?

 

  • Одобрен кредитен лимит, до който може да извършвате плащания или да теглите суми на банкомат без допълнително уведомяване на банката;
  • Възможност за многократно усвояване на суми от лимита;
  • Избор за погасяване на задълженията – минимална вноска, пълно погасяване на ползваната сума или част от нея;
  • Опция за ползване на лимита без да дължите лихва;
  • Разплащания с картата без дължими такси и комисионни;
  • Автоматично подновяване на кредитен лимит при коректно обслужване и ползване на картата.

 

При условие, че ползвате кредитната карта спрямо предназначението й реално ще ползвате кредит без да дължите лихви и такси. Това е и основното и най-важно предимство на картата. Важно е добре да управлявате плащанията си. Само в този случай картата няма да ви излезе скъпо, каквато всъщност е като кредитен продукт. За тази цел е важно да сте информирани добре преди да подадете искане за издаване.

 

Пълна информация за кредитните карти – видове, предимства, недостатъци, условия може да видите в кредитния ни портал. Разгледайте условията, изберете и заявете онлайн искането си. Ще спестите много време отправяйки запитване през сайта ни.

 

Най-изгодните кредитни карти

 

Вижте още: