Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Какво е рефинансиране на кредит?

Какво означава да рефинансирате кредит?

 

В периода на погасяване на ипотечния кредит е възможно да възникне необходимостта от рефинансиране. Причините за това могат да бъдат различни. Важно е да сте убедени, че това е правилната стъпка, която трябва да предприемете.

 

 

Рефинансирането е дълъг процес, а за да се насочите към подобно действие трябва да сте сигурни, че ще получите търсеният икономически ефект. Основният ефект е намаляване на разходите по кредита и съответно оскъпяването като крайна цел. За да бъде постигнато трябва да бъдат взети предвид следните фактори:

  • Каква вноска плащате в момента и колко е оскъпяването по кредита при действащите условия;
  • Какви ще бъдат разходите до финализиране на рефинансирането – трябва да се калкулират абсолютно всички разходи – за отпускане на кредита, нотариални такси, държавни такси, такса предсрочно погасяване и др.;
  • Какви са предложените ценови условия – лихва, такси по кредита, застраховки, такси за обслужване на разплащателна сметка или пакетна програма, такси по ползване на съпътстващи продукти на банката.
  • Сравнение на действащите условия с предложените от друга банка – трябва да се направи сравнение на всички параметри по кредита и да се съпостави оскъпяването.

След детайлен преглед и подробна калкулация може да се направи извод дали ще бъде изгодно да вложите време и енергия, за да рефинансирате кредита.

 

Какво значение има рефинансирането на кредит?

 

Рефинансирането на ипотечен кредит само по себе си не следва да е само прехвърляне на кредита от една в друга банка, а да постига няколко ефекта:

  • По-ниски месечни вноски – една от целите е да намалите месечните си разходи за вноски по кредита;
  • По-малко оскъпяване като краен резултат – какво е оскъпяването в момента и какво ще бъде при ценовите условия, предложени ви от новата банка. След съпоставка между двете ще може да се направи извод кой вариант е по-изгоден;
  • В случай, че са ви необходими допълнителни средства по кредита едновременно с рефинансирането може да договорите и получаване на сума, която ви е необходима. Това разбира се, трябва да бъде обосновано, за да бъде одобрено от банката;
  • Обединяване на задължения – може да потърсите по-голяма сума на кредит, която да включва рефинансиране на ипотечния кредит плюс други по-малки задължения, които имате. При обединяване на задължения ще постигнете по-ниски месечни разходи.

 

Как да рефинансирате ипотечен заем?

 

Обезателно преди да стартирате разговори с банките трябва да направите собствени калкулации. За да са точни изчисленията разгледайте предлаганите от банките условия в сайта ни. На едно място ще видите офертите на всички банки и много лесно ще направите сравнение между тях. След като се насочите към конкретна оферта може да преминете към сравнение на разходите с текущата ви банка.

 

Рефинансирането на ипотечен кредит е много сериозно начинание. Ако не бъде обмислено добре рискувате да постигнете обратен ефект – увеличение на разходите и допълнително оскъпяване.

 

Отправете запитване към нас, за да си спестите главоболия и пари. Ще ви консултираме по въпросите за рефинансиране и ще намерим най-изгодното решение.

 

Безплатна консултация за рефинансиране

 

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн:

Сравнение на условията на ипотечните кредити във всички банки:

 

Заяви най-изгодната оферта онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори