Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Каква кредитна карта да избера?

Искате да ползвате кредитна карта, но търсите изгодна оферта? Ако ви е необходима кредитна карта и до момента не сте ползвали такава трябва да обърнете внимание на принципа на работа с нея и основните й характеристики. Важно е картата да се ползва по предназначение, за да не плащате скъпи разходи, а да получите търсения ефект.

 

 

 

Коя е най-изгодната кредитна карта?

 

Всяка финансова институция има определена тарифа по отношение на таксите по кредитните карти. По принцип условията като параметри са еднакви без значение дали става въпрос за направите или MasterCard. Възможни са промоционални кампании на банките, в които определеният бранд се издава при по-изгодни условия. Това, обаче е валидно само за период на промотиране на конкретна кредитна карта.

 

За да не разчитате на еднократни промоции най-добре е да се информирате за действащите условия по картите независимо от промоциите, както и на какви изисквания трябва да отговаряте, за да ви одобрят кредитен лимит.

 

За да се определи коя карта е по-изгодна трябва да се сравнят основните параметри – лихва, такси, гратисен период. Също така е важно да знаете и какви такси ще дължите, ако теглите пари на банкомат, плащате в търговски обекти или при ползване в чужбина. Едва тогава може да се каже коя кредитна карта е най-подходящата и изгодна.

 

 

Заявете кредитна карта онлайн >>>

 

Разлика между дебитна и кредитна карта

 

Основната разлика се изразява в средствата, които ползва картодържателят. С дебитна карта се ползват наличните по сметката собствени средства. С кредитната карта се ползва одобрен по сметката кредитен лимит.

По дебитната карта може да правите преводи и да внасяте суми на каса, след което да се разпореждате с наличността по сметката. Картата може да се ползва без ограничение – теглене на пари от банкомат или АТМ, плащане на ПОС или в интернет, в чужбина и други.

 

Лимитът по кредитната карта се определя от банката. Размерът се определя от комплекс от фактори. Сам по себе си кредитния лимит е вид кредит ползван от карта. Поради тази причина банките, за да одобрят лимит разглеждат доходите, кредитната история и задлъжнялостта. Прави се оценка на кредитния риск и профил на клиента, след което се взема решение каква сума да бъде одобрена. Обикновено се разрешава ползване на 2 до 6 нетни месечни работни заплати. Но, разбира се има и други фактори, които са определящи. Ако ви е необходим по-висок лимит трябва да договаряте индивидуални условия.

 

Кое е по-изгодно за поддръжка дебитна или кредитна карта зависи от операциите, които се налага да правите месечно и с какво предназначение ще ползвате картата. Също така е важно дали ще я ползвате в страната или в чужбина, често пътувате или ви е нужна само за разплащания в търговски обекти. Важно е да се отговори на всички тези въпроси, за да може да вземете правилното решение, което няма да ви струва скъпо.

 

Бързо и по удобен начин може да заявите одобрение на кредитен лимит и издаване на пластика в кредитния ни портал.

 

Най-изгодните кредитни карти

 

Вижте още: