Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Жилищен кредит с ипотека

Теглене на жилищен кредит с ипотека

 

Избрали сте жилище и остава да осигурите финансирането? Търсите информация за жилищните заеми и начина на отпускане? Предварително потърсете необходимата информация за начина на отпускане, договаряне на условия и изискванията на банките. За целта ползвайте нашите безплатни услуги. Заявете консултация и ще обсъдим всички възможности, за да намерим най-изгодното решение за жилищен кредит.

 

 

 

Покупка на жилище с ипотека - особености

 

Всеки кредит има особености, а всяка една банка има различна кредитна политика и съответно различни изисквания към кредитоискателите и обезпеченията. Затова е необходимо предварително да сте получили цялата информация за жилищните заеми, за да не се окажете неприятно изненадани в процеса на отпускане на кредита. Какви са особеностите и по кои въпроси трябва да бъде изострено вниманието Ви?

  • Тежести върху имота – още преди да подпишете предварителен договор с продавача изискайте информация от имотния регистър за липса на тежести. Продавачът не може да Ви откаже подобна справка освен, ако има конкретни притеснения по този въпрос. Така ще се защитите предварително от усложнения и рискове, защото ако се установи тежест на по-късен етап, то ще загубите време и нерви и ще Ви струва скъпо.
  • Договор за покупко-продажба – съгласувайте клаузите преди да подпишете договора и да се обвържете със сделката. Гарантирате си сигурност, че няма да изникне неизгодна и неизпълнима клауза, която може да доведе до загуби за Вас.
  • Условия по жилищен заем – договорете индивидуални условия по кредити и поискайте информацията да Ви бъде изпратена в писмен вид. Получавате защита, за да сте сигурни, че условията няма да се променят в хода на разглеждане на искането и то в негативна посока.
  • Оценка на имота – изберете оценител. Банките работят с няколко оценителски фирми и по принцип дават възможност за избор. Вие заплащате оценката и имате право да посочите оценител, с който искате да работите. Обсъдете предварително очакваната стойност на имота, за да сте наясно ще може ли да бъде отпуснат желания размер кредит.
  • Ползване на допълнителни банкови продукти – по принцип всяка една оферта е свързана с включване на допълнителни продукти и услуги, които предлага банката. Обикновено се включват кредитна карта, онлайн банкиране, лимит по овърдрафт, застраховки, спестовен или инвестиционен продукт. Уточнете какви ще са допълнителните разходи по продуктите, които ще ползвате, за да сте наясно с месечните си разходи. Опитайте да договорите ползването на такива съпътстващи продукти, които ще Ви бъдат от полза.
  • Договор за жилищен кредит – задължително обсъдете договора с кредитен консултант преди да подпишете. Отделете си достатъчно време, за да прочетете внимателно. Ако считате, че се налага промяна в начина на изписване на конкретно допълнително условия, то може да поискате корекция от банката. В никакъв случай не подписвайте договор с неясни клаузи, които могат да бъдат тълкувани във Ваш ущърб.
  • Такси за учредяване на ипотека – те са значителен разход в сделката и не са за пренебрегване. Проверете дължимата сума като потърсите информация от нотариуса. Ще трябва да заплатите нотариални такси и такса вписване. Също така, при закупуване на жилище ще трябва да заплатите и местен данък, който също е не е никак малък разход. Затова, поискайте информация за всички такси.

Покупката на жилище с кредит е процес, който изисква време и внимание. Трябва да бъдат огледани всички детайли и специфики по сделката, за да се предпазите от рискове. Във всеки един етап от целия процес има особености, за които трябва да бъдете изключително внимателни.

 

Отправете запитване към нас и ние ще Ви окажем пълно съдействие до финализиране на сделката. Така ще бъдете сигурни, че не пропускате съществен детайл, който ще Ви струва скъпо. Ползвайте нашите безплатни кредитни консултации и ще бъдете защитени и спокойни.

 

Безплатна консултация за жилищен кредит

 

 

От коя банка можете да изтеглите най-изгоден ипотечен кредит:

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн

Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори

Погасителните планове

 

 

Калкулатор за изчисление на ГПР

 

 

Какъв заем мога да получа?