Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Ипотечен кредит - процент финансиране

Ипотечен кредит - при какъв процент финансиране?

 

Интересувате се от ипотечните кредити и какъв процент финансират банките? Ако разгледате оферти на банките ще видите различни проценти на финансиране от пазарната оценка на имота. Всяка банка има определени проценти в зависимост от вида на кредита – целеви или нецелеви ипотечен кредит. Основно значение има имотът – вид и тип на строителството. Също така определящ е и профилът на клиента. Затова ще е много трудно, ако трябва да фиксираме определен процент. Освен това, се допускат и изключения, ако са налице основания за това.

 

 

 

Как се определя процент финансиране при ипотека?

 

Както казахме важни са няколко фактора:

  • Каква е целта на кредита – ако с кредита се закупува имот, банките финансират по-висок процент от пазарната стойност, между 80 и 90%. Ако искате да ипотекирате собствено жилище, за да получите кредит, тогава се отпуска между 70 и 80%.
  • Местоположение на обезпечението – ако имотът, който искате да ипотекирате се намира в един от големите градове (София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора) се допуска финансиране до 90%.
  • Тип на строителството – от значение е дали е панел, тухла, ЕПК. Панелните жилища се финансират между 60 и 80%.
  • Рисков профил на кредитоискателя – на база на комплекс от фактори се определя профилът на кредитоискателя, който е от значение за възможностите за финансиране.

Факторите, които оказват влияние на това какъв процент ще финансира банката са много и строго индивидуални. За да може да получите ориентир за това какво финансиране бихте могли да ползвате, заявете консултация в сайта ни. Ще Ви консултираме напълно безплатно по всички въпроси и ще Ви съдействаме в процеса по отпускане на кредита.

 

Заявете безплатна консултация  >>>

 

Отпускане на ипотечен кредит със 100% финансиране

 

Ако попаднете на оферта за ипотечни кредити 100 процента финансиране ще си зададете въпроса възможно ли е да получите такъв кредит. Обикновено не се допуска финансиране на 100%, тъй като банките винаги искат и самоучастие от страна на кредитоискателя. Възможни са отделни промоционални оферти, които включват до 100% финансиране, но е добре да огледате всички останали условия. Само така ще се убедите дали високият процент на финансиране не е за сметка на друго условие по кредита. Винаги разглеждайте офертите изцяло и сравнявайте всички условия. Само по този начин ще бъдете сигурни, че не пропускате детайл, който ще оскъпи сделката.

 

Пълно сравнение на офертите ще направим за Вас като подадете запитване в кредитния ни портал. Ще Ви представим офертите на всички банки и ще изберем най-добрата. Ще обсъдим възможностите за получаване на ипотечен кредит при най-изгодни условия за Вас.

 

 

Най-изгодните оферти за ипотечни кредити

 

Най-изгодни ипотечни кредити: