Най-изгодните кредити oт всички банки и компании | 100% безплатно ВИЖ

Сравни всички кредити

Ипотечен кредит без самоучастие

Отпускане на ипотечен кредит без самоучастие

 

Нямате самоучастие, но искате да си купите апартамент? Как може да придобиете желаното жилище?

Изискванията за самоучастие са 20% от покупната цена на имота. Въпреки различните промоционални оферти, по отношение на самоучастието не се допуска 100% финансиране. Възможни са изключения от общото правило. Може да бъде договорено самоучастие в размер на 10-15%, като разликата се финансира с ипотечен кредит.

 

 

За да се допусне изключение от общото правило, трябва да се разгледа цялостното искане. Важно е какъв е имотът, тип и вид строителство, къде се намира, какъв е профила на кредитоискателя, има ли други изключения по сделката, т. е. нужен е цялостен поглед върху искането, за да се прецени възможността за намаляване на самоучастието. Разбира се, отново няма гаранция, че самоучастието ще бъде намалено като процент, тъй като когато става въпрос за изключения от правилата е необходимо решение на съответния орган на банката. Но все пак в предварителните разговори ще може да уточните допустимите възможности.

 

Ето защо, преди да се насочите към конкретна банка, проучете какви са възможностите по отношение на самоучастието и какво може да бъде договорено. След това може да изберете оферта и банка, която да ви финансира.

 

Направете предварителна консултация с кредитен консултант. От нас ще получите професионална безплатна консултация по всички въпроси свързани с тегленето на кредит. Отправете запитване и ние ще ви съдействаме за договаряне на условия за ипотечен кредит.

 

 

Заяви безплатна консултация >>>

 

Самоучастие при ипотечен кредит – какви са особеностите?

 

Общото правило е самоучастието да бъде вложено преди да се усвои кредита или да бъде осигурено по сметката в целия му размер. Това условие е трудно изпълнимо, ако не разполагате с цялата сума на куп. Като се има предвид, че сумите не са малки, то затруднението ще бъде още по-голямо. Имайте предвид, че е възможно да договорите, т. нар. паралелно влагане на самоучастието. Не винаги ще ви бъде предложено от банката, тъй като за нея по-добрият вариант е собствените средства да бъдат вложени предварително. Това е своеобразен вид гаранция, че сте сигурни в покупката и възможностите си, влагайки наличните си средства.

 

Опцията с паралелно влагане на собствените средства е възможна при договорено плащане с продавача на поне два етапа – аванс и окончателно плащане. Почти във всяка сделка с недвижим имот се иска капаро с цел заявяване на намерението за покупка. Така, че може да поискате самоучастието да бъде вложено с кредита. Подобно искане няма да рефлектира на другите условия по кредита, така че спокойно може да поискате да бъде договорено. Уточнете също така какво ще е процентното съотношение собствени средства/кредит. Допускат се различни варианти, като първото плащане е възможно да бъде с по-голям дял на самоучастието и по-малка част от кредита, например 80/20 от първата вноска (80% собствени средства и 20% кредит). Това е въпрос на индивидуални договорености.

 

За договаряне на условия по кредита отправете запитване към нас. Ще ви съдействаме за получаване на оферти от банките и избор на най-изгодното предложение.

 

Как да изтегля жилищен кредит без самоучастие?

 

Както вече казахме подобно начинание ще е доста трудно, но е възможно да се потърсят варианти за договаряне на конкретни условия по отношение на самоучастието. Възможен вариант е финансиране на самоучастието с потребителски кредит. При този вариант трябва да сте особено внимателни, за да не се окаже, че тегленето на потребителски кредит ще окаже негативно влияние за одобрение на жилищния. Трябва да се направи цялостен анализ като се калкулират вноските по потребителския и по ипотечния кредит.

 

Ако сте решили да теглите кредит, за да осигурите самоучастието, то първо се консултирайте с банката дали е възможно паралелно разглеждане и одобрение на двата кредита. Избраната от вас банка може въобще да не допуска подобна възможност и да Ви насочи за потребителски кредит от друга банка. Бъдете изключително внимателни, когато ви предлагат подобен начин на финансиране. Няма никаква гаранция, че теглейки потребителски кредит непосредствено преди ипотечния, няма да провали получаването на ипотечен в искания размер. Може да се окажете в доста сложна ситуация и банката да откаже да ви кредитира. Подобно начинание е рисковано особено, когато става въпрос за паралелно теглене на кредити от различни банки.

 

Най-добрият начин е да обсъдите всички възможности още преди да сте избрали конкретна банка. Така ще видите предложенията на всички банки и ще изберете най-подходящото във вашия случай. За всичко това ползвайте нашите безплатни услуги. Ние ще ви представим офертите на всички банки и ще изберем най-добрата оферта като структура на сделката и като ценови условия.

 

Най-изгодните ипотечни кредити

 

Виж сравнение на кредитните оферти и заяви онлайн

Лесно сравнение и избор на кредит. Най-добрите индивидуални оферти 100% безплатно.

 

Полезни кредитни калкулатори

Погасителните планове

 

 

Калкулатор за изчисление на ГПР

 

 

Какъв заем може да ми бъде отпуснат?

 

 

От коя банка можете да изтеглите най-изгоден ипотечен кредит:

 

 

Сравнение на условията по потребителските кредити:

 

 

Заяви получаване на бърз заем:

 

 

Помощ при теглене на ипотечен кредит

 

 

 

Небанков ипотечен кредит